Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox-divisie verdubbelt winst

Entertainment doet het goed ondanks crisis

Microsoft heeft gisteren de cijfers vrijgegeven voor hun eerste kwartaal van dit jaar. Daaruit blijkt dat hun "Microsoft’s Entertainment and Devices Division" (de mannen van Xbox en Zune) goed werk geleverd hebben. De winst is namelijk in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder verdubbeld van een slordige 159 miljoen amerikaanse dollars naar zo'n 312 miljoen George Washingtons.

Dit is goed nieuws want Xbox was vele jaren een erg verlieslatend onderdeel van Microsoft. De vraag blijft echter hoe de inkomsten verdeeld zijn tussen de Xbox360 en de Zune-reeks.

Wie denkt dat hij er wijs uit geraakt, kan altijd recht naar de bron. bron gaan en het volledige rapport lezen. Maar wees gewaarschuwd: er staan wel erg veel cijfertjes!

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties