Skip to main content

Xbox Design Lab komt terug

Designdeuren staan Xbox-wijd open.

Xbox Design Lab is opnieuw beschikbaar via de Xbox-website. Vanaf nu kun je daar ook Xbox Series X/S-controllers personaliseren. Dat maakt Microsoft bekend via Xbox Wire.

Microsoft zette het Xbox Design Lab-programma in oktober tijdelijk stop om zich te focussen op de release van de Xbox Series X/S. Microsoft blaast het programma nu opnieuw leven in waardoor je nu zelf het ontwerp van je Xbox Series X/S-controller bepaalt. Spelers kiezen zelf de kleur van de voor- en de achterkant, de D-pad, de sticks en de ABXY-, View-, Menu- en Share-knoppen. Verder kun je nog steeds je controller laten graveren met je naam, gamerstag of een andere boodschap vam maximum 16 tekens.

Bij de ontwerpfase krijg je de keuze uit in totaal vijftien terugkerende kleuren en drie nieuwe kleuren: Shock Blue, Pulse Red en Electric Volt. Verder kun je nu ook kiezen of de ABXY-, View-, Menu- en Share-knoppen zwart-wit, wit-zwart of gekleurd-zwart zijn. Microsoft denkt ook aan het milieu en gebruikt daarom bij het maken van elke controller 30% gerecycleerde materialen.

Bekijk op YouTube

Wie graag zijn eigen controller wil ontwerpen en laten leveren, betaalt daarvoor 70 euro. Voor een gepersonaliseerde boodschap betaal je nog eens 10 euro extra. Het Amerikaanse bedrijf laat verder weten dat er geen extra verzendingskosten bijkomen en dat het ongeveer 14 dagen duurt alvorens de controller wordt geleverd.

Naast de herintrede van Xbox Design Lab onthult Microsoft-topman Phil Spencer dat de E3 2021-persconferentie van Xbox het kijkersrecord deed sneuvelen en ontdek je dat Microsoft de box art van Xbox-games gaat aanpasssen.

E3 2021 en Summer Game Fest 2021 zijn in volle gang. Voor meer informatie over de data en tijden hebben we een handig overzicht van E3 2021, Summer Game Fest en andere evenementen opgelijst.

Read this next