Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox-controllers gebruiken mogelijk nog steeds AA-batterijen door deal met Duracell

Al lang geen proefkonijn meer.

Terwijl de meeste moderne controllers intussen over een interne, oplaadbare batterij beschikken, werkt de controller voor de Xbox Series X|S nog steeds op AA-batterijen. Een vertegenwoordiger van Duracell insinueert in een interview dat dat mogelijk het gevolg is van een deal tussen Microsoft en de batterijenproducent.

Luke Anderson is de UK marketing manager van Duracell en verkondigt in een interview met Stealth Optional dat 'er altijd al een akkoord is geweest tussen Duracell en en Microsoft om de batterijen te leveren'. Hij hoop bovendien dat die deal nog land standhoudt.

Het is onduidelijk wat Anderson precies bedoelt met die uitspraak. Mogelijk is het gewoon een verwijzing naar het feit dat Duracel al jaren de batterijen voorziet die worden meegeleverd met een nieuwe controller. Het kan echter ook betekenen dat Microsoft er bewust van afziet om over te schakelen naar een interne lithiumbatterij om de deal te respecteren. Duracell maakt alvast regelmatig reclame voor de Xbox Series X-controller via Twitter.

Microsoft reageert voorlopig enkel ontwijkend. "We bieden onze klanten bewust heel wat keuzemogelijkheden. Ze kunnen kiezen voor AA-batterijen van eender welk merk, de Xbox Rechargeable Battery, oplaadmogelijkheden van onze partners, of een USB-C-kabel", aldus Microsoft.

Los van de gebruikte batterijen is de Xbox Series X-controller een absolute topper. Zoek je toch een alternatief voor je pc, dan vind je hier de beste controllers van 2020.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties