Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox-controller krijgt in toekomst misschien DualSense-achtige features

Microsoft bekijkt de opties.

Microsoft-topman Phil Spencer onthult tijdens een interview in de Kinda Funny Gamescast-livestream dat hij gecharmeerd is door de features van de DualSense-controller van Sony. Mogelijk komen bepaalde van die features in de toekomst ook naar de Xbox Series X/S-controller.

Spencer geeft in het interview complimenten aan het hardware-team bij Microsoft onder leiding van Liz Hamren. Daarnaast krijgt ook concurrent Sony een schouderklopje voor zijn DualSense-controller. Microsoft is blijkbaar onder de indruk, want het bedrijf bekijkt momenteel hoe het zijn eigen controller kan aanpassen met gelijkaardige features Concrete details geeft Spencer voorlopig niet.

Cover image for YouTube videoXbox's Phil Spencer Joins Us! - Kinda Funny Gamescast Ep. 81

Daarnaast werkt Microsoft momenteel ook aan verschillende apparaten die ervoor zorgen dat je meer games op meer plaatsen kunt spelen. Zo wisten we al dat Microsoft Xbox-consoles wil verwerken in tv's. Waar de studio momenteel niet aan denkt, is nieuwe hardware zoals een VR Headset. Spencer zegt in het interview dat dit niet echt iets is dat op de planning staat.

Wie graag iets uniek wil doen met zijn controller kan die nu aanpassen in het teruggekeerde Xbox Design Lab. Verder veranderde Microsoft onlangs ook de box art van Xbox-games.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties