Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Cloud Gaming komt naar Meta Quest VR headsets

Met je hoofd in de wolken.

Microsoft en Meta hebben aangekondigd dat Xbox Cloud Gaming binnenkort wordt ondersteund vanuit de Meta Quest VR-headsets. Het wordt dus mogelijk om rechstreeks vanuit je VR-bril games uit je Game Pass-bibliotheek te spelen.

Vandaag is het al mogelijk om via een Game Pass Ultimate-abonnement heel wat games rechstreeks naar je smartphone, console of pc te streamen. De VR-brillen van Meta komen daar binnenkort dus ook bij, al is het nog onduidelijk wanneer exact.

Het zal mogelijk zijn om een Xbox-controller met je VR-bril te verbinden en je games in de bril op een gigantisch 2D-scherm te spelen. Of er ook effectieve VR-ondersteuning komt voor bepaalde games, is niet geweten.

Bekijk op YouTube

Afgezien van Xbox Cloud Gaming deed Meta de afgelopen dagen nog enkele grote aankondigingen. Zo komt Marvel's Iron Man VR naar het platform, een game die eerder enkel speelbaar was via PlayStation VR.

Daarnaast is ook de Meta Quest Pro aangekondigd, een high-end VR-bril met een prijskaartje van maar liefst 1.800 euro. De nieuwe bril is tot 50% sneller dan de huidige modellen en richt zich vooral op bedrijven.

Wil je ook Xbox-games streamen maar heb je geen behoefte aan een VR-bril? Mogelijk komt er binnenkort meer informatie over Project Keystone, de Xbox Game Pass streaming box van Microsoft.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties