Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Cloud Gaming beta voor pc nu beschikbaar voor Xbox Insiders

Gestroomlijnd.

De Xbox Cloud Gaming bèta voor pc is nu ook beschikbaar voor Xbox Game Pass Ultimate-abonnees die deel uitmaken van het Xbox Insider-programma. Dat onthult Microsoft via de website van de dienst.

Xbox Insiders kunnen met de bèta aan de slag door een controller via Bluetooth of USB aan te sluiten op hun pc, in de Xbox-applicatie te klikken op "cloud games", een game te kiezen en die op te starten. Van daaruit ga je verder met een bestaande save of begin je van voren af aan met de meer dan honderd Xbox-games die beschikbaar zijn via Xbox Cloud Gaming. Volgens Microsoft maakt het verder ook niet uit over wat voor een pc je beschikt.

Daarnaast introduceert Microsoft nog enkele nieuwe features voor Cloud Gaming. Zo krijg je nu makkelijker toegang tot informatie over je controller en netwerk-status, zijn er meer sociale features en is het mogelijk om vrienden uit te nodigen om samen te spelen. Het is vanaf nu ook mogelijk om samen te spelen met spelers die de game niet hebben geïnstalleerd.

In ander Xbox-gerelateerd nieuws onthult Microsoft de Xbox night mode en de Aqua Shift Special Edition Xbox-controller.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties