Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox app krijgt Stories-functionaliteit

Instabox.

Microsoft laat weten dat de Xbox app de Instagram-achtige Stories-functionaliteit krijgt. De functie is momenteel enkel beschikbaar in Australië, maar volgens het bedrijf komt hij "binnenkort" ook naar andere regio's.

Spelers kunnen via Stories hun favoriete clips, screenshots en behaalde prestaties delen met hun vrienden en de gehele Xbox-community. Daarnaast kun je ook de content van anderen bekijken en er via een bericht of een snelle reactie op reageren.

Je maakt een nieuw verhaal door in het Stories-kanaal op de +-knop van je gamertag te drukken en de te delen clip, afbeelding of prestatie te selecteren. Vervolgens kom je op een voorbeeldpagina terecht waar je een onderschrift toevoegt of het bericht rechtstreeks plaatst.

De Stories-feed toont content van de afgelopen 72 uur. Alles wat je deelt, komt ook in de activiteitenfeed van je profiel terecht.

Microsoft zorgt verder voor een Quality of Service (QoS) prioriteitstag om uitgaand netwerkverkeer zoals de partychat, consolestreaming en de multiplayer te beschermen tegen verbindingsproblemen.

Naast een update voor de Xbox app onthulde Microsoft ook de gratis Xbox Game Pass games voor mei en stelde hij de Deep Pink Xbox-controller voor.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties