Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

XBLA-titel Battleblock Theater is af

Van de makers van Castle Crashers

De nieuwe game van ontwikkelstudio The Behemoth is klaar wat betreft programmeerwerk. Dit liet men weten op de Comic Con. Battleblock Theater is een platformgame voor meerdere spelers die alleen verschijnt als downloadable game op Xbox Live Arcade. Net als de bekendste andere game van de ontwikkelaar, Castle Crashers, onderscheidt de game zich vooral op het gebied van grafische stijl.

Het kan echter nog een tijdje duren voordat we daadwerkelijk met de game kunnen spelen. Er moet nog een releaseperiode worden gepland. Van andere ontwikkelaars hoorden we eerder al geluiden dat juist dat op Xbox Live een probleem is. Het kan soms maanden duren voordat er in overleg met Microsoft een plekje voor het spel is.

Battleblock Theater is zoals gezegd een rasechte platformer. De speler krijgt een aan te passen poppetje onder de knoppen die schipbreuk lijdt. Eenmaal aangespoeld op een eiland wordt je gevangen genomen door de inheemse kattenbevolking. Samen met alle andere gevangenen wordt je gedwongen om in een mysterieus theater dodelijke levels te doorkruisen. Dit allemaal voor het plezier van de leider van het zooitje: Two Emotion Man. Een personage die altijd twee emoties tegelijk ervaart. In de levels kunnen spelers elkaar helpen of juist tegen werken. Klinkt dit je veelbelovend in de oren? Bekijk dan zeker even onderstaande trailer.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties