Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xaviant Games trekt stekker uit The Culling

Struikelde over zichzelf.

Xaviant Games trekt de stekker uit zijn battle royale-game The Culling, zo maakt de studio vandaag bekend. Op 15 mei worden de servers offline gehaald. Vanaf dan is de game niet meer online te spelen. Voor die tijd al worden microtransacties stopgezet en online winkelpagina's teruggetrokken.

The Culling speelde zich af in een Hunger Games-achtige setting, waar 16 spelers het tegen elkaar opnamen om als laatste over te blijven. Het plaatsen van valstrikken was een belangrijk onderdeel van de gameplay, als ook de focus op mêlee-wapens.

De populariteit van The Culling daalde sterk toen The Culling 2 werd gelanceerd. Spelers van het origineel konden het niet verkroppen dat er een sequel aangeboden werd, omdat de eerste Culling voor hun gevoel nog niet af was. Mêlee-wapens maakten plaats voor vuurwapens, volgens cynisch spelers enkel om in te spelen op de toenmalige PUBG-hype.

Xaviant Games zag zich genoodzaakt de verkoop van The Culling 2 te stoppen en maakte de eerste Culling daarna free-to-play. Nu blijkt dat die aanpak niet voldoende is om de game van overeind te houden. Het doorontwikkelen ervan kost meer dan er via in-game-aankopen binnenkomt. De studio staat er tot slot voor open om de game over te dragen aan een andere ontwikkelaar.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties