Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

X360-versie L.A. Noire was 6 DVD's groot

Uiteindelijk zijn het er drie geworden.

Brendan McNamara, de grote baas bij ontwikkelaar Team Bondi, heeft in een interview laten weten dat de X360-versie van het deze week verschijnende L.A. Noire oorspronkelijk maar liefst zes DVD's in beslag ging nemen.

"We zijn altijd al ambitieus geweest," laat McNamara weten. "Net zoals Rockstar maken we gewoon erg grote games." Een understatement lijkt ons wanneer een spel enkel past op zes DVD-schijven, wat samen gelijk staat aan een minimale opslagcapaciteit van 28 gigabyte!

Uiteindelijk heeft Team Bondi het aantal DVD's voor L.A. Noire kunnen terugschroeven naar drie stuks, maar dat ging duidelijk niet van een leien dakje. "We hebben veel moeite gehad om alles op drie discs, en op één Blu-Ray voor de PS3-versie, te proppen. Maar we zijn erg trots op het eindresultaat!", aldus de man.

McNamara gaat verder door aan te geven waarom L.A. Noire zoveel plaats in beslag neemt. "Dit is een van de grootste en meest gedetailleerde werelden die wij - en Rockstar - ooit gemaakt hebben. En tel daarbij nog eens de opgenomen gesprekken van onze acteurs op, die samen ongeveer 21 uur lang zijn."

Hoewel de X360-versie van L.A. Noire drie DVD's in beslag neemt zul je slechts twee keer het schijfje moeten wisselen, en dat tijdens "natuurlijk aanvoelende pauzes" in het verhaal.

L.A. Noire is duidelijk een van de grootste blockbusters van het jaar, maar dat wisten we natuurlijk al zonder al het bovenstaande te horen te krijgen. Het spel verschijnt deze vrijdag voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

De lanceringstrailer van L.A. Noire.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen