Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

X-Men: Destiny

Mutanten op een missie.

In X-Men: Destiny laat ontwikkelaar Silicon Knights drie nieuwe mutanten op ons los. Aimi Yoshida is een 15-jarige Japanse die door haar ouders naar het in verval geraakte San Francisco werd gesmokkeld om zo een opsluiting in een mutantenkamp te voorkomen. Grant Alexander is dan weer een typische Amerikaanse student die droomt van een American football-carrière en niet wakker ligt van het aan de gang zijnde conflict. Adrian is op zijn beurt dan weer een ex-mutantenhater wiens vader overleed tijdens gevechten. Hij worstelt met het feit dat hij verandert in iets wat hij altijd gehaat heeft.

De game speelt zich af in San Francisco dat ten ondergaat aan een strijd tussen mens en mutant. Jij pikt in op het moment dat er een vredesmars door de stad trekt ter nagedachtenis van de overleden professor Xavier. Hier kies jij één van de drie personages om mee te spelen. Doorheen het verhaal zullen er keuzes gemaakt moeten worden om samen te werken met de mensheid en hun bondgenoten, of te kiezen voor de kant die alles naar de verdoemenis wil helpen.

De eerste teaser voor X-Men: Destiny

Elk personage heeft uiteraard zijn eigen passieve eigenschappen en opwaardeerbare krachten, die zo nu en dan aangevuld worden met extra speciale powers. Deze ontvang je door ervaringspunten te investeren en door de keuzes die je maakt. Om de speciale krachten te gebruiken moet je M-power verzamelen, dit door het uitvoeren van combinaties en aanvallen. Deze krachten worden weergegeven in een blauwe balk, die naar beneden gaat bij gebruik. Op de E3-beurs kregen wij Force Field kracht te zien, een blauw aura dat je niet alleen beschermt maar ook iedereen dood die te dichtbij komt.

Uiteraard worden er verschillende rollen weggelegd voor bekenden uit het X-Men-universum. Personages als Magneto, Wolverine, Nightcrawler, Gambit, Quicksilver en Colossus kom je tegen in de game en zij vechten geregeld mee aan jou zijde. Deze superhelden geven je eveneens secundaire objectieven en opdrachten.

Voor het uitvoeren van deze opdrachten krijg je vaak X-genes, die uniek zijn aan de mutant waar ze van komen. Welk X-genes je verkrijgt hangt grotendeels af van wie je ontmoet. Het uitvoeren van bepaalde zijmissies dient dus niet alleen als vulling, maar levert je ook voldoende op om alles interessant te maken.

Zo kregen wij te zien hoe de superschurk John Sublime X-genes gebruikt om normale mensen sterker te maken. In zijn gevecht met jou neemt hij zelf wat van zijn medicijnen in en krijgt hij de krachten van respectievelijk Colossus, Quicksilver en Surge. Hierdoor moet je constant je tactiek aanpassen en zelf zorgvuldig gebruik maken van je speciale krachten om deze baas te overwinnen. Om je niet onoverwinnelijk te maken, wordt dit beperkt tot een defensieve kracht, een offensieve kracht, een utility kracht en een kostuum.

Een volwaardige trailer voor het spel van Silicon Knights.

Dan krijgen we een van de belangrijke keuzes te zien die je zelf moet maken. Kies je voor Gambit (en de Brotherhood) die een mutantenleger wil opbouwen? Dan zal je tijdens het verloop van het verhaal regelmatig in contact komen met zogenaamde super-goons, die van jou leven een hel wil maken. Of je helpt Colossus en de X-men om de resterende X-genes te vernietigen en je komt geen enkele super-goon tegen.

Visueel en qua gameplay lijkt de game al goed te zitten, zonder echte uitschieters en met nog enkele bugs die opgelost moeten worden. Het is ook niet ondenkbaar dat de drie nieuwelingen in de toekomst in de comics zullen verschijnen, maar Marvel heeft nog geen definitieve beslissing genomen.

X-Men: Destiny zal in de loop van september in de winkelrekken verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Reacties