Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

WoW spelen helpt zestigplussers

Concentratie en ruimtelijk inzicht vergroten.

Een nieuwe studie van de Amerikaanse psycholoog Jason Allaire en het Gains trough Games-labo van de universiteit van North Carolina, beweert dat het ruimtelijk inzicht en de concentratie van zestigplussers verbetert na het spelen van World of Warcraft.

Allaire kreeg het idee voor het onderzoek na een speelsessie met zijn oma. Die voelde zich na twee uur moe en zei dat het lang geleden was dat ze zo diep moest nadenken. Daarop stelde Allaire een studie samen: één groep 60 tot 77 jarigen moest elke dag minimum één uur WoW spelen, de andere groep moest niets doen. De WoW spelers bleken beter de scoren op cognitieve testen, al was het effect het opmerkelijkst bij mensen die al een laag niveau hadden (en dus het meest een verbetering nodig hadden).

Misschien start het spel wel een nieuwe trend onder de zestigplussers, want volgens het lab vroegen twee deelnemers of ze het spel mochten houden.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties