Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Worms-studio Team17 nu uitgever van Yooka-Laylee

Wil de game ook fysiek uitbrengen.

De uitgeverstak van Worms-studio Team17 slaat de handen ineen met Playtonic, het team achter de aankomende platformgame Yooka-Laylee. De ontwikkelaar wordt op die manier onder andere gesteund bij de marketing en lokalisatie.

Yooka-Laylee bereikte op Kickstarter zijn doelbedrag binnen 40 minuten en daarna werden alle zogenaamde stretch goals behaald. De game wordt ontwikkeld door ex-Rare medewerkers en wordt gezien als een spirituele opvolger van Banjo-Kazooie.

Playtonic zegt voor Team17 te hebben gekozen, omdat de uitgever steun geeft zonder een eigen stempel op de game te willen drukken. Onafhankelijkheid blijft voor de ontwikkelaar van het grootste belang.

Team17 hoopt op een langdurige samenwerking en zegt in een interview met het Britse MCV dat er nu wellicht ook een fysieke versie van Yooka-Laylee in de winkels komt. De platformgame lanceert in oktober van 2016 voor de pc, PlayStation 4, Wii U en Xbox One.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties