Skip to main content

World of Warships krijgt Nederlandse schepen en haven van Rotterdam

Free-to-play met Oranje tint.

World of Warships krijgt Nederlandse schepen met nieuwe bewapening, de haven van Rotterdam, Dutch Tokens, en twee seizoenen Brawls. Dat gebeurt via update 0.10.6.

De schepen in kwestie zijn Nederlandse Tier IV-IX kruisers. Volgens ontwikkelaar Wargaming hebben ze veel vuurkracht en pantser, maar wel een kort vuurbereik.

Zodra de schepen Tier VI bereiken, krijgen ze een nieuw type bewapening genaamd Airstrike. Hiermee roep je vliegtuigen op die een gebied bombarderen met HE-bommen. Ze hebben een maximumafstand van 10-13 kilometer.

Bekijk op YouTube

Omdat Airstrike redelijk traag is, werkt het vooral goed tegen langzame doelwitten zoals slagschepen en grote kruisers.

Als je de schepen wilt uitproberen, moet je een nieuwe 'currency' verzamelen genaamd Dutch Tokens. Je vindt deze in gratis dagelijkse bundels, willekeurige bundels voor doubloons en in bundels voor community tokens.

Behalve schepen kun je met de Dutch Tokens ook een herdenkingsvlag, thematische camouflages, en de Kinderdijk Windwill-patch krijgen.

Tegelijk wordt ook de haven van Rotterdam in een jaren '50 jasje toegevoegd als locatie. De gehele game krijgt visuele verbeteringen dankzij de nieuwste patch.

Als laatste krijgt de game ook twee seizoenen Brawls. Hierbij kun je deelnemen aan 3-versus-3 gevechten op Tier VI- en Tier VII-schepen. Een Hall of Fame-tab in Clan Battles toont nu ook de winnaars van vorige seizoenen.

De nieuwe content is vanaf morgen 15 juli beschikbaar na het downloaden van update 0.10.6.

Read this next