Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

World of Warcraft uitbreiding Warlords of Draenor aangekondigd

Reis naar het thuisland van de Orcs.

Blizzard werkt aan de vijfde uitbreiding voor World of Warcraft. Deze heet Warlords of Draenor en de onthuldiging vond gisteravond plaats tijdens de BlizzCon-beurs in California.

In de uitbreiding staat het land Draenor centraal, oorspronkelijk de thuisbasis van de orcs voordat het Outland werd. Je keert dus terug in de tijd naar een gebied met zeven nieuwe zones: Frostfire Ridge, Gorgrond, Nagrand, Shadowmoon Valley, Spires of Arak, Talador en Tanaan Jungle.

In tegenstelling tot Mists of Pandaria is er geen nieuw speelbaar ras te vinden. Wel krijgen reeds bestaande rassen een grafische update in hun character models.

De level cap is verhoogd naar 100 en er zijn 'honderden' nieuwe quests toegevoegd die je daar naartoe helpen, waaronder zes nieuwe dungeons. Via de nieuwe Call to Arms-optie laat je een personage direct naar level 90 springen, zodat je sneller met de nieuwe content aan de slag kan.

Ook krijg je de mogelijkheid een Garisson op te richten. Vanuit deze vesting kun je onder andere NPC's op pad sturen om in-game voorwerpen voor je te verzamelen, zelfs wanneer je offline bent.

Er is nog geen releasedatum voor Warlords of Draenor bekend. Een volledige lijst met features vind je op de website van World of Warcraft, waar je je tevens kan inschrijven voor de bèta van Draenor.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties