Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"World of StarCraft" krijgt steun van Blizzard

Modder overspoeld met reacties.

Eerder deze week vertelden we jullie over "World of StarCraft", een mod voor StarCraft II waar een werkelijk fantastische video bij zat. Deze week gebeurde er alvast heel wat.

Eerst werd de video van YouTube gehaald door Blizzard. Modder Ryan Winzell wist van niets en was dan ook verbaasd. Niet veel later werd hij echter uitgenodigd om hoogstpersoonlijk de studio's van Blizzard te gaan bezoeken. Blizzard had de video blijkbaar van YouTube gehaald omdat het de naam wou bespreken.

De mod komt er dus wel degelijk aan, maar waarschijnlijk onder de naam 'Starcraft Universe'. Hij zal hiervoor samenwerken met de Duitse modder Mille25, die eerder al een gelijkaardige MMO met de Starcraft II toolkit maakte. Er zou nog dit jaar een demo uitkomen.

Bovendien kreeg Winzell ook nog een jobinterview aangeboden van Riot Games, het bedrijf achter de populaire DotA game League of Legends. Zelf zei hij: "I feel like, I don't know, like I'm still in a dream."

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties