Skip to main content

World of Final Fantasy - 5 dingen die je moet weten

Fantasierijk.

Final Fantasy bestaat 30 jaar en dat moet gevierd worden. Square Enix komt daarom met World of Final Fantasy op de proppen, een traditionele role-playing game die herkenbare elementen uit voorgaande Final Fantasy delen combineert. Je kruipt in de huid van de tweeling Reynn en Lann, terwijl je de wereld van Grymoire verkent. Wat kun je allemaal verwachten? De vijf belangrijkste dingen lees je hier.

Chibi!

Deze spin-off gebruikt een herkenbare stijl in de vorm van kleurrijke Chibi-personages. Chibi kent zijn oorsprong in manga en is een stijl die personages er schattiger laat uitzien. Kenmerkend zijn de grote hoofden, ogen en de kleine lichamen. Het is een grafische stijl die hevig in contrast staat met de realistische stijl die in Final Fantasy XV wordt gebruikt.

Monsters verzamelen

World of Final Fantasy speelt een beetje leentjebuur bij de succesvolle Pokémon-reeks. Monsters genaamd Mirages zijn voor eigen gewin te vangen. De Mirages hebben verschillende eigenschappen en aanvallen, waardoor je meerdere monsters wilt vangen. Gotta catch 'em all.

Van stapelen word je sterker

Je kunt meerdere Mirages op je hoofd stapelen, waardoor je unieke combinaties activeert. Meerdere monsters met de aanval Fire resulteren in Firaga. Ook kun je de diverse defensieve vaardigheden combineren, zodat je vijanden makkelijker verslaat. Doordat er veel verschillende Mirages zijn, kun je urenlang experimenteren om de juiste combinaties te vinden.

Random Encounters

Willekeurige gevechten maken weer hun opwachting. De vorige Final Fantasy games namen voorzichtig afstand van de random encounters, maar World of Final Fantasy omarmt die traditionele gameplay-mechaniek.

Oude bekenden keren terug

Een verjaardagsfeest is een goede reden om oude bekenden weer eens terug te zien. Maak je borst maar nat, want personages zoals Warrior of Light, Boko, Cloud Strife, Squall, Yuna en Snow maken hun opwachting. Die bekende helden of vijanden uit oudere Final Fantasy-delen zet je vervolgens in als Summon om een gevecht naar je hand te zetten.

Bekijk op YouTube

Read this next