Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wordt Arkham City-opvolger een prequel?

Terug naar "Kapow!" en "Zlonk!"?

Volgens Variety al zeker wel. De site had te melden dat de kans bestaat dat ontwikkelaar Rocksteady terug in de tijd zal gaan met hun games rond de Dark Knight. Er is zelfs sprake van een terugkeer naar de Silver Age Batman met een grafische stijl gebaseerd op de comics van de jaren 50.

Als deze geruchten waar blijken te zijn, zullen we dus nog wat langer moeten wachten op de gebeurtenissen na het gewaagde einde dat Rocksteady in het uitstekende Arkham City stopte. De nieuwe ( oude?) Batman-game zou zelfs teruggaan naar een tijdperk waar de vleermuisman en zijn aartsrivaal, the Joker, elkaar nog nooit hebben ontmoet.

Wie niet bekend is met de Batman van weleer, maar toch de sfeer wilt opsnuiven, kunnen we de allereerste tv-serie aanraden waar Batman wordt vertolkt door Adam West ( zie onderaan voor een uitstekend voorbeeld) . Waarschijnlijk zal de stijlbreuk met de huidige Arkham-games niet zó extreem worden, maar de stripboeken van toen waren alleszins een heel stuk minder donker dan die van de huidige generatie Batman-comics. Wij wachten zowel bang als hoopvol af, want deze studio heeft ons nog nooit teleur weten te stellen.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties