Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Word een legende in PES 2009

Jij kunt de nieuwe Berry van Aerle worden

De 2008 editite van Pro Evolution Soccer zorgde voor enige kritiek, met name rondom de online service. Dit jaar is Konami vastberaden om niet alleen de strijd met Fifa aan te gaan, maar ook met zichzelf om PES 2009 beter dan ooit te maken. Met een aantal veranderingen, zowel in graphics als gameplay, moet Pro Evolution Soccer 2009 de beste voetbalsimulator tot nu toe worden.

Als eerste zijn de graphics opgepoetst. De spelers zullen nog meer op hun 'real life' alter ego's lijken. De animaties zullen verbeterd worden en en de spelers zullen zich realistischer gedragen. Ook zullen de weersomstandigheden realistischer zijn: op een doorweekt veld moet je een hardere pass geven dan op een kurkdroge mat.

Verder is de gameplay op verschillende punten aangepast. Wat de vernieuwing van PES 2008 had moeten zijn, het TeamVision AI-systeem, zal in PES 2009 verbeterd worden. Hierdoor zullen spelers zich aanpassen aan jouw speelstijl en de mogelijkheden op het veld. Trucjes met de bal gebeuren nu niet meer met bepaalde knoppencombinaties, maar door snel van richting te veranderen met de analoge stick of D-pad.

De grootste verandering is echter de toevoeging van de zogenaamde 'Become a Legend mode'. In plaats van een elftal speel je in deze modus met slechts één speler, een middenvelder of aanvaller (wie wilt er nou een verdediger zijn?). Je begint als jong talent om vervolgens de voetbalwereld te veroveren en uiteindelijk bij allemaal grote clubs te voetballen.

Deze mode zal ook online te spelen zijn onder de naam 'Legends mode'. Hierin kunnen spelers uit Become a Legend tegen elkaar spelen. Met een groep vrienden zul je het dan op kunnen nemen tegen een ander team.

Pro Evolution Soccer 2009 zal verschijnen voor de PC, Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Wii en DS deze herfst.

Reacties