Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wooting 80HE Founders’ campaign is nu beschikbaar

Toetsenbord komt in augustus uit.

Keyboardproducent Wooting heeft een Founders' campaign voor de Wooting 80HE gelanceerd.

Het bedrijf innoveert op vlak van gaming toetsenborden door analoge technologie te gebruiken. Het had eerder al een volledig toetsenbord en een 60% toetsenbord. De Wooting 80HE is een TKL-toetsenbord.

Wooting 80HE belooft een toetsenbord met de kenmerkende analoge input van het bedrijf, aanpasbare toetsindrukgevoeligheid en 'rapid trigger' technologie. Het is gericht op competitieve gamers en enthousiastelingen van toetsenborden.

Daarbovenop ondersteunt de 80HE wat Wooting ‘ware 8000Hz verversingssnelheid’ noemt. Deze 8K verversingssnelheid scant namelijk elke individuele toetspositie afzonderlijk. De inputlag bedraagt door deze modus 0,125ms.

Daarnaast is er de nieuwe ‘Rappy Snappy’ technologie. Die meet twee simultaan ingedrukte toetsen en activeert de toets die je het verst indrukt. Daardoor anticipeer je de nodige ingame bewegingen en druk je de toetsen al in voordat je ze nodig hebt. Dat is bijvoorbeeld handig in snelle shooters voor counterstrafing, bunnyhopping of bijvoorbeeld het blocken van een aanval in games met zwaardgevechten.

De PCBA en switchplate van de Wooting 80HE zitten volgens Wooting vast met een siliconen pakking. Deze pakking vangt wat van de impact van je toetsaanslagen op en zorgt voor een zachtere type ervaring, met minder geluid.

Daarnaast heeft de Wooting 80HE vooraf geïnstalleerde ‘screw-in stabilizers’ die het ratelen van de toetsen tegengaan. Voorts rekent de PCR plastic switchplate af met geluiden uit de hogere frequenties waardoor er meer van het geliefde ‘thock’ geluid overblijft.

In de eerste 24 uur van deze campagne hebben bijna 11.000 mensen zich aangemeld als 'founder'. De campagne loopt af op 14 april 2024. De eerste 80HE’s gaan richting hun nieuwe eigenaars in augustus 2024.

De Wooting 80HE is beschikbaar als volledige prebuilt, of als module. Daarnaast kies je voor een plastic versie of één met een zink legering. De prijzen zijn als volgt:

  • PCR Plastic Pre-built: 219,99 euro
  • Zinc alloy Pre-built: 319,99 euro
  • Wooting 80HE Module: 174,99 euro

Read this next