Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Women in History DLC voor Europa Universalis IV uit

100 historische vrouwen.

De downloadbare uitbreiding Women in History voegt 100 historische vrouwen aan Europa Universalis IV toe. Dit is ter ere van Internationale Vrouwendag, zegt ontwikkelaar Paradox Development Studio.

"Het is niet verrassend dat de rol van vrouwen in de geschiedenis niet zo bekend is als die van mannen," zegt Thomas Johansson. De baas van de ontwikkelaar gaat verder: "Toegegeven, Europa Universalis heeft niet veel gedaan om hun bijdragen in de verf te zetten. We dachten dat Internationale Vrouwendag het beste moment was om het evenwicht wat te herstellen en enkele heel interessante mensen aan ons publiek voor te stellen."

Elke vrouw wordt in de vorm van een 'event' beschikbaar. Je krijgt de keuze hoe je de vaardigheden van die vrouw gebruikt. Sommigen kunnen als adviseur tot het hof toetreden, anderen nemen eventueel een leidersrol op.

De 22 vrouwelijke adviseurs krijgen elk een uniek portret en bezoeken in de plaats van hun mannelijke tegenhangers het hof. Voorbeelden van bekende vrouwen zijn Caterina Sforza, Elizabeth I en Sophie Germain.

De downloadbare uitbreiding komt er samen met patch 1.11. De details daarvan vind je op het Paradox Interactive-forum.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties