Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pc-versie Wolfenstein: The New Order heeft geo-lock

Duitsland en Oostenrijk krijgen verplicht gecensureerde versie.

Uitgever Bethesda maakt bekend dat Wolfenstein: The New Order op de pc een geo-lock heeft. Op die manier kunnen spelers in Duitsland en Oostenrijk enkel de gecensureerde versie spelen en niet de ongecensureerde, internationale versie.

De internationale versie van Wolfenstein: The New Order bevat volgens de Bethesda Blog verschillende nazistische symbolen die verbieden dat de game in Duitsland wordt verkocht, geïmporteerd of verdeeld. Volgens het Duitse strafwetboek komt dit neer op een criminele inbreuk op de wet. Bethesda kan zodoende worden aangeklaagd en veroordeeld als het bedrijf geen stappen neemt om de verspreiding van de ongecensureerde game tegen te gaan. Op basis van juridisch advies besluit Bethesda om de internationale versie eveneens onbeschikbaar te maken in Oostenrijk.

De gecensureerde versie wijzigt enkele van de strafbare symbolen en haalt ze soms volledig weg. Bethesda benadrukt dat de censuur zich enkel uitstrekt tot de symbolen en dat "het geweld en de actie ongewijzigd blijven tegenover de internationale versie."

Bethesda laat op de blog tenslotte nog weten dat "het verhaal en de inhoud van de game niet zijn bedoeld om de overtuigingen, ideologie, gebeurtenissen, daden, personen en gedragingen van het Nazi-regime te steunen, goed te keuren of te verheerlijken. Het is eveneens niet de bedoeling om de oorlogsmisdaden, genocide en andere misdaden tegen de mensheid te banaliseren."

Wolfenstein: The New Order komt op 20 mei uit op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Eerder maakte Bethesda al bekend dat de game een 'Panzerhund Edition' krijgt en wat de systeemvereisten zijn om de game te spelen.

Kijk hier voor andere opvallende releases van de maand mei.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties