Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wolfenstein in Duitsland weg uit winkels

Vandaag ook demo via XBLA verkrijbaar.

Dat Duitsland een moeilijke klant is wanneer het over hun recente geschiedenis gaat is al langer geweten dan vandaag. Dat heeft ook Activision een tijd terug mogen ondervinden toen ze de allernieuwste Wolfenstein in Duitsland op de markt brachten. Er is net over de grens namelijk een wet die voorschrijft dat hakenkruisen nooit afgebeeld mogen worden, behalve binnen een historische of artistieke context.

Dat videospellen qua populariteit ondertussen films (die Duitsland duidelijk wél als een kunstvorm ziet) hebben voorbijgestoken is een andere discussie. Belangrijker is dat Activision een lokaal team aan het werk had gezet om alle hakenkruisen uit Wolfenstein te halen alvorens het spel in de Duitse winkelrekken zou verschijnen. De job werd uitgevoerd en alle swastika's verdwenen...buiten één enkeling die men niet had opgemerkt.

Het resultaat is dat Activision vandaag besloten heeft om Wolfenstein uit Duitsland te verwijderen. Of het spel binnen dezelfde regio nog ooit zal verschijnen blijft momenteel onduidelijk. Wij vinden het vooral erg voor de arme Duitse gamers die alweer een titel moeten missen.

Beter nieuws is dat vanaf vandaag de demo van Wolfenstein via Xbox Live Marketplace binnen te halen is. Ohw, en enkel in Duitsland is er geen demo te bekennen.

Getagged als

Reacties