Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wolfenstein 2: The New Colossus - 5 dingen die je moet weten

No more nazi's!

In Wolfenstein 2: The New Colossus hebben de nazi's de Verenigde Staten overgenomen. Het is aan B.J. Blazkowicz en zijn bonte gezelschap om bezet Amerika in opstand te laten komen. De game combineert opnieuw intense actie met een meeslepend verhaal, maar ook op vlak van gameplay zijn er heel wat vernieuwingen doorgevoerd. Wat dat precies inhoudt, lees je allemaal in ons overzicht van vijf dingen die je over Wolfenstein 2: The New Colossus moet weten.

Nieuwe setting, meer verhaal

Voor het eerst in de geschiedenis van Wolfenstein laat de langlopende shooterreeks Europa achter zich. De hele game speelt zich in de Verenigde Staten af en het verhaal neemt je mee naar bekende Amerikaanse plaatsen zoals New Orleans en Roswell. De nazi's maken er de dienst uit en dat zie je aan alles. De muren hangen vol met propaganda en overal wapperen nazivlaggen. Zelfs eten, muziek, televisieprogramma's en taal zijn naar het Duits aangepast.

Voor de Amerikaanse Blazkowicz is het een stuk persoonlijker geworden. Niet alleen is zijn thuisland hem ontnomen, hij moet ook een toekomst voor zijn ongeboren tweeling zien veilig te stellen. Volgens MachineGames is Wolfenstein 2: The New Colossus een cinematische ervaring geworden die door drie uur aan beeldmateriaal wordt ondersteund.

Hightechnazi's in de 60s

Hoewel de game zich in een alternatieve versie van 1961 afspeelt, beschikken de nazi's over heel wat futuristische technologie. In Wolfenstein: The New Order werd het occulte reeds ingeruild voor een flinke dosis scifi, maar dat gaat nu nog een stap verder. Zo zie je in Roswell drones en hightechmotors met slechts één wiel.

Die vooruitgang kom je ook tegen in de vijanden. De ÜberSoldat is een snelle cyborg die ver springt, op muren klimt en je met een laser vanop een grote afstand neerschiet. Je bent echter niet machteloos. Je beschikt over het Da'at Yichud Power Suit. Daarnaast kun je met beide handen zware wapens, zoals het Lasergewehr van een gevallen SuperSoldat, oppakken en de vijand lik op stuk geven.

Officieren zijn een stuk gevaarlijker

Net zoals in The New Order worden vijanden ondersteund door officieren. Het doel is om die ongezien te doden, zodat ze niet aan de alarmbel kunnen trekken en versterkingen oproepen. Als je nu eenmaal gezien bent, worden er vaker versterkingen opgeroepen dan voorheen het geval was.

Dankzij de verbeterde AI probeert de vijand je effectiever in te sluiten waardoor het crucialer is om je zo snel mogelijk van de officieren te ontdoen. Is dat eenmaal gelukt, dan vind je op ieder slachtoffer een enigmacode waarmee je in het Perk-systeem beloningen vrijspeelt. Zo wordt het mogelijk om later alarmsignalen te verstoren of te vertragen.

Stealth, Mayhem en Tactical

In essentie is het Perk-systeem hetzelfde gebleven. Je wordt nog steeds beloond door bepaalde doelstellingen te volbrengen. Het systeem is echter vereenvoudigd door de Perks in de categorieën Stealth, Mayhem en Tactical onder te verdelen. Dat maakt het gemakkelijker om vooraf je speelstijl te bepalen en de daarbij behorende bonussen vrij te spelen.

De Perks hebben niet alleen invloed op je vaardigheden, maar ook op je arsenaal en uitrusting. Door stealth takedowns te doen, ga je sneller gehurkt rennen. Knal zoveel mogelijk vijanden tijdens het dual-wielden overhoop en je krijgt meer munitiecapaciteit voor je wapens. Verlam genoeg gemechaniseerde tegenstanders door een Elektrobomb te gebruiken en laserwapens doen ineens minder schade.

Een bloederige aangelegenheid

De Wolfenstein-serie is nooit voor tere zieltjes geweest. Ontwikkelaar MachineGames voert de shock value nog verder op en biedt met Wolfenstein 2: The New Colossus een explosievere cocktail van geweld, gitzwarte humor en drama aan.

Je kunt vrij dual-wielden waardoor je met een zwaar machinegeweer in de ene hand en een explosief wapen in de andere de hele omgeving in een slachthuis verandert. Met je exotische arsenaal doorzeef je vijanden, blaas je ze op of laat je ze in een rode pulp uit elkaar laten spatten. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om voorzichtig en tactisch te werk te gaan, maar iedere nazi gaat op een allesbehalve subtiele manier dood. Zelfs tijdens een stealth takedown hak je met een bijl de ledematen van je tegenstander af.

Wolfenstein 2: The New Colossus is vanaf 27 oktober verkrijgbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer weten? Lees dan hier alle Wolfenstein 2: The New Colossus informatie.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties