Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wing Commander Saga niet tegengehouden door EA

Fans blazen Wing Commander nieuw leven in.

Een tiental jaar heeft een groepje fans van Wing Commander gezwoegd aan hun officieuze opvolger in de Wing Commander franchise: Wing Commander Saga. Al die tijd bleef het onduidelijk wat EA's standpunt hierover precies was. Aangezien EA de licentie in handen heeft, vergt het namelijk niet meer dan een vingerknip van hen om dit soort fanprojecten de grond in te boren.

De gamegoden blijken ons en de ontwikkelaars echter gunstig gezind aangezien noch EA noch bedenker Chris Roberts actie hebben ondernomen om het verschijnen van Wing Commander Saga te verhinderen.

Met meer dan 55 missies, 70 filmpjes die volledig werden ingesproken en de toewijding van de ontwikkelaars om het verhaal te verweven met dat van de bestaande Wing Commander games, lijkt Wing Commander Saga goed op weg de franchise naar het hier en nu te brengen.

De actievolle space sim is bovendien zo goed als klaar en zal vanaf 22 maart te downloaden zijn op de officiële website van het project. Alsof dat nog niet genoeg was, zal de game ook volledig gratis speelbaar zijn omdat Wing Commander Saga gebruikmaakt van de open-source engine van Freespace 2.

Klaar om op te stijgen.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen