Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Will Wright werkt aan een TV-serie

Bedenker The Sims en Spore is druk bezig.

Will Wright kennen we als het grote brein achter hitreeks The Sims, terwijl hij in een meer recent verleden nog nauw betrokken was bij de productie van het ambitieuze Spore. Tegenwoordig staat de man aan het hoofd van Stupid Fun Club, een denktank die opgericht is om nieuwe (spel)concepten te bedenken. Toch ziet het ernaar uit dat Wright en zijn team binnenkort buiten de grenzen van de spellenindustrie zullen treden.

De man is namelijk hard aan het werken aan een gloednieuw televisieconcept genaamd 'The Creation Project'. Het unieke hieraan is dat kijkers hun eigen scenario's mogen schrijven om deze vervolgens online en/of mobiel kunnen doorsturen met de StoryMaker Engine. Dit programma staat vervolgens rechtstreeks in verbinding met Will Wright en zijn team, waarna ze de beste ideeën selecteren. Vervolgens mogen kijkers helemaal zelf aangeven welk idee het beste is.

Wright werkt voor The Creation Project samen met Albie Hecht, de voormalige president van Nikelodeon en Spike TV. Wanneer dit alles voor het grote publiek zichtbaar zal zijn is nog niet duidelijk, maar volgens Wright zou het TV-project nog voor het einde van het jaar op de buis kunnen verschijnen. De StoryMaker Engine zou zelfs nog vroeger kunnen verschijnen.

Of de plannen van Will Wright ooit richting Europa zullen komen is nog niet duidelijk. We houden jullie op de hoogte!

Reacties