Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Will Wright werkt aan drie spellen

Man achter The Sims en Spore is druk bezig.

Nu Will Wright een eigen studio, genaamd Stupid Fun Club, heeft opgericht heeft hij wat meer vrijheid om aan verschillende projecten tegelijk te werken, en blijkbaar heeft de geestelijke vader van The Sims ook niet bepaald stilgezeten. "Momenteel ben ik erg hard aan het werken aan drie verschillende projecten", aldus Wright.

Kort daarna geeft de man aan dat het er zelfs vief of vijf zouden kunnen worden. "Er zijn simpelweg zoveel ideeën die op het kantoor rondvliegen! Om de focus te behouden stoppen we de teller voorlopig bij drie". Een van de titels waarin Wright en zijn team werken zou zelfs al binnen minimaal zes maanden het licht kunnen zien.

Toch moeten we dit nieuws met een korreltje zout nemen. Stupid Fun Club zal zich namelijk niet enkel met het ontwikkelen van videospellen bezighouden. Ook webdesign en het vervaardigen van speelgoed behoren tot hun activiteiten. "We nemen de gameindustrie en introduceren deze binnen een heleboel andere domeinen. Wij noemen het de 'Play Industry'", zo vertelde Wright.

De man heeft duidelijk toekomstplannen, en het lijkt ons dan ook een vanzelfsprekendheid dat we nog zullen horen van de legendarische Will Wright.

Reacties