Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Will Wright heeft weinig vertrouwen in consoles

"De tijd van de 16-jarige jongetjes is voorbij."

Met klassieke games als SimCity, The Sims en Spore lijkt old school guru Will Wright zich het meest thuis te voelen op de PC. Toch is hij niet van mening dat consoles hun beste tijd hebben gehad.

"Ik denk niet dat ze gedoemd zijn. Ik denk alleen wel dat hun positie flink onder vuur zal komen te liggen.", zei Wright in een interview met GI International. "De markt heeft zich tot nu toe vooral gericht op 16-jarige jongetjes maar hun tijd is voorbij. We zien nu een steeds grotere diversificatie onder gamers ontstaan."

"Ik denk dat er in de toekomst ook nog wel consoles zullen worden geproduceerd en verkocht maar die zullen gericht zijn op een vrij specifieke soort speler. De groep gamers die buiten deze categorie valt wordt steeds groter en die zullen dan ook niet op die console spelen."

Opvallend is dat Wright zelf al enige tijd geen nieuwe games meer heeft verzonnen. Het matig ontvangen Spore was zijn laatste werk. In 2009 kondigde Wright aan dat hij Electronic Arts zou verlaten om de pro-robot denktank Stupid Fun Club op te richten.

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen