Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De wildste E3 2015 voorspellingen

Eurogamer Benelux speculeert erop los!

Je hebt er ondertussen bijna een jaar op moeten wachten, maar volgende maand gaat er toch echt een nieuwe editie van de E3-beurs van start! Van 16 tot en met 18 juni is het weer persconferenties kijken, previews aanhoren en stilletjes hopen dat er een vervolg op je favoriete game wordt aangekondigd. Zoals gebruikelijk hebben een paar ontwikkelaars al stille hints gegeven naar mogelijke onthullingen die ze dit jaar gaan doen. Zo liet Xbox-baas Phil Spencer onlangs weten dat Microsoft van plan is om meerdere exclusieve Xbox One-games te onthullen.

Er is echter nog genoeg ruimte voor speculatie, giswerk en koffiedik kijken. Om die reden heeft de redactie van Eurogamer Benelux een aantal esoterische rituelen uitgevoerd om zo aan een lijst met wilde voorspellingen voor de E3-beurs van dit jaar te komen. Vraag ons niet wat we hebben moeten doen, maar weet wel dat bodypaint de vervelende neiging heeft om op onbereikbare plekken te gaan zitten.

Bert - Metroid

Liefste Samus,

waer bestu bleven? We hebben elkaar al vijf jaar niet meer gezien. Waar is het fout gelopen? Stoorden die moeiallen en pottenkijkers op het Bottle Ship je te veel? Mij ook wel hoor. Ik mis de tijd dat we Zebes, Tallon IV en SR388 onveilig maakten. Ik mis het verzamelen van power-ups. Ik mis het oplossen van puzzels. Ik mis het overwinnen van de zoveelste incarnatie van Ridley. Ik mis ons.

We hebben elkaar wel in Super Smash Bros. for Wii U gezien, maar deze ontmoeting stemde me triest. Je verdient meer dan in een arena Pokéballs naar Mario's hoofd te gooien. Dergelijk vermaak is niet aan jou besteed. Onbekende planeten verkennen en gigantische monsters verslaan, dát is jouw bestaansreden. Alsjeblieft Samus, kom terug en neem me weer mee naar de diepste krochten van de ruimte. Zoals we vroeger zo graag deden.

Veel liefs,

Bert

Carl - Dunwall en dijbeenbreuken

Oh Dunwall, wat verlang ik ernaar om je weer te verkennen. Ja, je werd dan wel door een rattenplaag, regicide en corrupte machthebbers geteisterd, maar ik vergeet nooit hoe ik urenlang alle hoekjes van het Flooded District verkende of hoe ik op het gemaskerde bal van Lady Boyle rondsloop. Dishonored 2 kan wat mij betreft niet snel genoeg komen. En is de wereld deze keer volledig open, dan vormt dat de kers op de taart. Maar Dunwall is niet de enige plek waar ik opnieuw naartoe wil; ook San Vanelona en Port Carverton staan hoog op mijn lijst. Na de aankondiging van Tony Hawk's Pro Skater 5 kan het namelijk niet anders dat ook Electronic Arts een nieuw deel van zijn invloedrijke Skate-reeks voorbereidt. Wie weet wordt het wel een volledige reboot...

Derek - Fallout 4

Als Dragonborn de besneeuwde bergtoppen van Skyrim onveilig maken, was zeker niet onprettig. Toch kon ik het gevoel niet onderdrukken dat er iets miste. Allemaal leuk en wel die eeuwenoude draken, maar opgefokte supermutanten zijn het niet. Het wordt dus weer eens tijd om de post-apocalyptische woestenij van Fallout te verkennen. Rondwandelen door het radioactieve Amerikaanse landschap, luisterend naar de krakende vinylplaat-kwaliteit van een jaren vijftig-nummer. Om daarna met de staart tussen de benen van een groep reusachtige schorpioenen weg te rennen. Ik heb weinig eisen aan Bethesda, maar laat het dit keer alsjeblieft niet zo'n gebroken game als New Vegas zijn. Ik word te oud voor al die frustratie.

Gijs - Brothers In Arms 4

Als je E3 2015 zegt, zeg ik Brothers in Arms 4. De game is een paar jaar geleden op de E3 getoond, maar schijnt na een hoop kritiek weer helemaal opnieuw opgebouwd te zijn. En dat is maar goed ook. Waar ontwikkelaar Gearbox eerst een lollige barfighter ontworpen had, verwacht ik nu een hervatting van het oorspronkelijke verhaal van de Brothers In Arms serie. Wederom keren we terug naar het bataljon van de mentaal instabiele Sergeant Baker, de sympathieke Red en de hondstrouwe Corrion. Doordat er meer mensen sneuvelen dan in de gemiddelde Game of Thrones aflevering, wordt je team met nieuwe en intrigerende personages aangevuld. De game richt zich op de laatste opmars van de geallieerden door de dichte bossen van het Ruhrgebied, helemaal tot aan de laatste treden van de Reichstag. Uiteraard biedt Brothers in Arms 4 tal van nieuwe mogelijkheden. Zo is het voor het eerst mogelijk om je wapens te upgraden en zelf je team samen te stellen. Ook wordt de permadeath mode voor het eerst geïntroduceerd. Het is in ieder geval van groot belang dat de AI wordt verbeterd. Als Zanovich wederom denkt dat hij als een ware Rambo door de vijandelijke stellingen kan rennen, word ik gek.

Marcel - Monster Hunter 4 Ultimate

Ik sta oog in oog met de roze koningin onder de draken. Gerard staat klaar om een aanval te doen op Pink Rathians staart, terwijl Kalnar een salvo uit zijn Bowgun lost. De spanning is om te snijden. Een verkeerde beweging en de kans is groot dat ik het moet ontgelden. Met een soepele rol positioneer ik me naast het lichaam van de draak. Mijn Long Sword maakt een gigantische zwaai en raakt de kapotte kop van het beest. Met zweet in mijn handen zie ik haar tegen de vlakte gaan. Ik haal opgelucht adem en de Wii U GamePad leg ik met trillende vingers naast me neer. Kom op Capcom! Kom op Nintendo! Geef me Monster Hunter 4 Ultimate op de Wii U.

Mathijs - Star Wars 1515

In 2012 kondigt Lucasarts Star Wars 1313 aan, een wat ruigere kijk op het Star Wars-universum met een hoofdrol voor twee premiejagers. Na een veelbelovende trailer van Star Wars 1313 verdwijnt de game echter voor lange tijd in de ijskast. Vorig jaar raakte bekend dat Uncharted-schrijver Amy Hennig Naughty Dog heeft verlaten om samen met Dead Space-ontwikkelaar Visceral aan een Star Wars-game te gaan werken. Wat als die game nou Star Wars 1313 (1515?) is? Met Amy Hennig aan het roer kunnen we wellicht een soort Uncharted in de ruimte verwachten. Nathan Drake's gortdroge opmerkingen doen al aan Han Solo denken, dus misschien krijgen we voor Star Wars 1313 een combinatie van beide personages. En dan heb ik het nog niet eens over de set pieces... Schiet je een weg naar buiten door een neerstortende Star Destroyer? Ja graag!

Randolf - Mass Effect 4

De tijd is rijp voor een nieuwe Mass Effect. Want tijd heelt alle wonden. De blunder die BioWare met de afsluiting van Mass Effect 3 maakte, is niet vergeten maar wel grotendeels vergeven. Wat nu rest, is vooral een verlangen naar het universum waar ik door drie games heen een innige band mee heb opgebouwd. De drang naar avontuur, een heel sterrenstelsel dat aan mijn voeten ligt. Dat mis ik. Met Dragon Age: Inquisition nog vers in het achterhoofd, kan het haast niet anders dat Mass Effect 4 minstens zo groot is. We weten dat er aan de game wordt gewerkt. Die onthulling is alweer drie jaar geleden gedaan. De E3 van 2015 is het perfecte moment voor op zijn minst een aankondigingstrailer. Kom op, Electronic Arts! En dan is het knarsetandend wachten tot 2016...

Sander - Het jaar van de stealth

Alle titels waar ik al jaren met het meeste ongeduld op zit te wachten, gaan we ongetwijfeld zien op de E3. Zo durf ik te wedden dat er superstrakke gameplaybeelden van Deus Ex: Mankind Divided getoond worden en is er natuurlijk ook 'een game van Hideo Kojima' die vlak na de beurs uitkomt. Het lijkt erop dat de stealth-fanaten de komende twee jaar wel aan hun trekken komen, en dat kan alleen maar versterkt worden met een eventuele aankondiging van Dishonored 2. Het origineel maakte met diens innovatieve sluipsysteem korte metten met mijn vooroordelen over een steampunksetting. Het vervolg pakt hopelijk het podium tijdens Bethesda's allereerste persconferentie, om ons weg te blazen met nog meer vrijheid en meer magistrale manieren om je vijanden stilletjes om te leggen.

Yvo - Half-Life 3

De lichten dimmen, de zaal wordt stil. Het enige wat hoorbaar is, zijn tergend langzame voetstappen. Het beeld blijft echter zwart. Het silhouet van een persoon doemt op. Langzaam wordt duidelijk dat het om een man in pak gaat. Maar wacht eens even, is dat niet...? Jawel, het is de G-man! En hij komt ons vertellen dat Half-Life 3 eraan komt. Hij biedt namens Valve zijn excuses aan én belooft dat iedereen voor die tijd Half-Life 2 - Episode 3 als gratis DLC krijgt. Enkele aanwezigen in de zaal barsten in tranen uit, terwijl anderen beduusd voor zich uit staren. Het gaat dan toch echt gebeuren. Durf te geloven.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties