Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wil je een nieuwe Dark Cloud zien?

Level 5 wacht op interesse van fans.

Level 5, de ontwikkelaar die we tegenwoordig vooral kennen van de Professor Layton reeks voor de DS, was tijdens de vorige generatie spelconsoles vooral bekend om haar RPG's. Zo zijn we nog steeds een beetje verliefd op Rogue Galaxy, en ook Dark Cloud wist een plek in ons hart te veroveren.

Dark Cloud was een JRPG die rond de lancering van de PlayStation 2 op de markt kwam. Het spel draaide grotendeels rond het uitkammen van kerkers en het verslaan van de monsters die daarin te vinden waren. Verder zorgde Level 5 voor wat vernieuwing binnen het genre doordat het hoofdpersonage niet bepaald sterker werd, maar wel het wapentuig waarmee hij aan de slag ging. Ook was het voor spelers mogelijk om helemaal zelf dungeons te ontwerpen, een functie die voor die tijd nog redelijk nieuw was.

Level 5 ziet het zeker zitten om een vervolg op Dark Cloud te maken voor de huidige generatie spelplatformen, maar wacht op meer reactie van de fans. "Er zijn veel mensen die bij Level 5 die in het verleden aan de Dark Cloud reeks hebben gewerkt. Sommige daarvan zijn zelfs bij ons beginnen omdat ze fan van het spel waren en ooit wouden werken aan een vervolg. Mochten gamers laten weten dat ze interesse hebben in een nieuw deel, dan zouden we er zeker over nadenken om de Dark Cloud reeks verder te zetten", aldus Level 5.

Dark Cloud mag misschien niet de meest bekende RPG ooit zijn geworden, maar wij zien het zeker zitten om een nieuw deel te zien verschijnen.

Reacties