Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wii U's Virtual Console importeert geen save data

Saves van de Wii werken enkel via de Wii interface, niet het Wii U menu.

Deze lente komt de Virtual Console naar de Wii U. Save files gecreërd op de Wii kunnen echter niet overgezet worden naar de Wii U, bevestigt Nintendo.

Gekochte Virtual Console spellen voor de Wii kunnen op de Wii U gespeeld worden. Je kopieert de Wii data naar de Wii U. Vervolgens bestaan twee manieren om de Virtual Console games te spelen. Als eerste kun je de Virtual Console games via het Wii menu opstarten. De save data zitten hierbij inbegrepen. Ten tweede heb je de mogelijkheid, na het overzetten van de Wii data op de Wii U, een klein bedrag betalen om de Virtual Console spellen opnieuw te downloaden, ditmaal voor het Wii U menu. De tweede optie is de enige manier om de Virtual Console spellen direct via het Wii U menu - en dus op de Wii U Gamepad - te spelen. Save data worden echter niet overgezet. Je moet het spel via deze weg opnieuw beginnen.

De Wii U Virtual Console zal deze lente lanceren met NES en SNES spellen. Nintendo belooft later meerdere platformen (zoals de Game Boy Advance) toe te voegen aan de Virtual Console bibliotheek van haar nieuwste console.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties