Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wii U lente update nu beschikbaar

Snellere laadtijden beloofd.

Nintendo wil met de lente update voor de Wii U afrekenen met de twee belangrijkste klachten die over hun nieuwste console, sinds de launch in November verleden jaar, op het internet blijven circuleren.

Met de nieuwe firmware die vandaag verschijnt beloven ze snellere laadtijden en de mogelijkheid om data tussen verschillende consoles te delen. Onderstaand filmpje toont het verschil in menu laadtijden tussen de oude en nieuwe versie van de Wii U firmware.

Daarnaast is er de toevoeging van de mogelijk om software te downloaden terwijl de console in standby mode blijft en enkele kleinere updates, van onder andere de Miiverse en internet browser.

De volledige lijst van de veranderingen:

Veranderingen in softwareversie 3.0.0E

Stand-byfunctie toegevoegd

Als deze functie is geactiveerd, worden beschikbare systeem- of software-updates en gegevens van gekochte software automatisch gedownload en geïnstalleerd, zelfs wanneer het systeem uit staat.

Updates voor Miiverse

Het gebruik van de Wii-afstandsbediening, de Wii U-controller Pro en de Traditionele Controller wordt nu door Miiverse ondersteund. Het invoerscherm voor handgeschreven posts verschijnt nu ook op de televisie. Het invoerscherm voor handgeschreven posts bevat nu een knop voor ongedaan maken/opnieuw uitvoeren.

Updates voor de internetbrowser

Het gebruik van de Wii-afstandsbediening en de Wii U-controller Pro wordt nu door de browser ondersteund. Je kunt nu van zoekmachine wisselen wanneer je een zoekopdracht uitvoert via zoektermen. Je kunt nu via favorieten naar de startpagina gaan.

Update voor de Nintendo eShop

Wanneer je downloadbare software koopt en downloadt, worden nu ook alle beschikbare updates voor die software gedownload. Updates voor het downloadbeheer Je kunt nu de volgorde veranderen waarin downloads worden uitgevoerd. Nieuw gekochte downloadbare software wordt na het downloaden automatisch geïnstalleerd.

Updates voor het ouderlijk toezicht

De beperking "Beschikbaar gestelde video's bekijken" heet nu "Entertainment behalve games". Als deze beperking is ingesteld, verschijnt voor het opstarten van andere software dan games (inclusief software waarmee video's kunnen worden bekeken) of een andere nieuwe dienst, een scherm waarin ouders of voogden hun goedkeuring moeten geven. Direct naar het Wii-menu gaan Nadat je je systeem hebt aangezet, kun je direct naar het Wii-menu gaan door de B-knop op de Wii U GamePad ingedrukt te houden wanneer het Wii U-logo verschijnt. (Als er op het systeem geen hoofdgebruiker is ingesteld, verschijnt het gebruikersscherm en moet je een gebruiker kiezen.)

Updates voor de systeeminstellingen

Het is nu mogelijk om een tweede USB-opslagmedium aan te sluiten en er via GEHEUGENBEHEER gegevens van of naartoe te verplaatsen en/of te kopiëren. Je kunt gegevens verplaatsen en/of kopiëren tussen het systeemgeheugen en een USB-opslagmedium, of tussen twee USB-opslagmedia. (Bij het verplaatsen, kopiëren of wissen van gegevens kun je maximaal twee USB-opslagmedia aansluiten. In alle andere gevallen kun je slechts één USB-opslagmedium gebruiken.) Onder GEHEUGENBEHEER kun je nu ook gegevens van geselecteerde softwaretitels verplaatsen, kopiëren of wissen. Onder TELEVISIE vind je nu ook een optie om het tv-schermformaat in te stellen. (Deze komt in de plaats van de opties die eerder beschikbaar waren in Miiverse, de Nintendo eShop en de internetbrowser. Deze zijn nu verwijderd.)

De optie om het systeem zichzelf automatisch te laten uitschakelen heet nu ENERGIEVERBRUIK, en bevat nu zowel de functie 'Automatisch uitschakelen'als de nieuwe 'Stand-byfunctie'.

Verbeteringen van de stabiliteit en het gebruiksgemak van het systeem

De stabiliteit en het gebruiksgemak van het systeem zijn verbeterd, voor een optimale gebruikservaring.

Getagged als
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties