Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Wii U is niet zo krachtig als de PS3 en Xbox 360"

Anonieme ontwikkelaars hebben weinig vertrouwen.

Anonieme ontwikkelaars hebben aangegeven weinig vertrouwen te hebben in de prestaties van Nintendo's Wii U console. Volgens de uitkomst van een enquête van GamesIndustry weegt de Wii U niet op tegen de huidige generatie consoles en is hij minder krachtig dan de Xbox 360 en PS3.

GamesIndustry nam haar enquête af onder een aantal anonieme developers die op dit moment werken aan Wii U titels. Zij waren weinig enthousiast over de prestaties:

"Hij weegt niet op tegen de PS3 of 360", zei een van hen. "De graphics zijn lang niet zo krachtig".

"De Wii U produceert graphics niet zo goed als op de PS3 of de Xbox 360. Er zijn minder shaders waardoor er minder ontwikkelmogelijkheden zijn. De Wii U kan in het algemeen de huidige standaard niet bijbenen", bevestigde een andere bron.

De ontwikkelaars waren ook niet erg enthousiast over de prestaties van de tablet controller: "Je krijgt er maar eentje en je kunt er ook maar een tegelijkertijd gebruiken. De rest van de aanwezige speler moet gewoon een Wiimote gebruiken. De Wii U moet altijd aan staan en je moet altijd binnen het bereik van de console blijven".

Deze mensen waren wel iets enthousiaster over de Wii U

Getagged als

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties