Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wii U eShop mini-reviews

UPDATE: Nu met Donkey Kong Country Returns 2!

Nintendo sluit zich met de Wii U dan eindelijk aan bij het digitale tijdperk. De eShop heeft plaats voor allerlei soorten games: indie-ontwikkelaars hebben er hun stek gevonden, oude tijden herleven met Virtual Console-games en Nintendo gebruikt het platform zelf ook om met kleinere games te experimenteren. Daarnaast vind je er ook volledige spellen, zoals Super Mario 3D World en The Legend of Zelda: The Wind Waker HD.

Nu de Wii U op stoom begint te raken, raakt ook de eShop van de console telkens voller. Hoe zie je door de bomen het bos nog? Met de Wii U eShop-special van Eurogamer Benelux, natuurlijk. Hierin vind je wat zoal de moeite waard is, en waar je het beste ver van weg blijft. In dit overzicht vind je geen volledig diepgaande recensies, maar wel korte impressies en informatie over tal van eShop-games. Mini-reviews, dus. En de prijs staat er ook bij, wel zo handig!

Naargelang er meer games verschijnen wordt de lijst telkens verder geüpdatet. Zo blijf je voortaan op de hoogte van alle opmerkelijke eShop-releases.

Inhoudsopgave

Wii U eShop mini-review: Scribblenauts Unlimited
Wii U eShop mini-review: The Legend of Zelda: A Link to the Past
Wii U eShop mini-review: Rush
Wii U eShop mini-review: NES Remix
Wii U eShop mini-review: Super Mario Bros. 3
Wii U eShop mini-review: Dr. Luigi
Wii U eShop mini-review: WarioWare Inc.: Minigame Mania!
Wii U eShop mini-review: Metroid Fusion
Wii U eShop mini-review: Golden Sun
Wii U eShop mini-review: NES Remix 2
Wii U eShop mini-review: Advance Wars
Wii U eShop mini-review: Abyss
Wii U eShop mini-review: Pullblox World
Wii U eShop mini-review: The Legend of Zelda: The Minish Cap
Wii U eShop mini-review: Swords & Soldiers
Wii U eShop mini-review: Armillo
Wii U eShop mini-review: Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest

Hoe werkt de eShop van de Wii U?

Er zijn twee twee snelle manieren om in de eShop te komen. Zo kun je via de touchscreen van de Wii U GamePad op het eShop-icoontje tikken. Dit icoontje is dezelfde als op de Nintendo 3DS, een oranje boodschappentas. Maar je kan ook op de Home-knop van de Gamepad klikken. Er wordt dan een nieuw menu geopend, waar vanuit je ook de eShop kan betreden.

Vanuit datzelfde menu kun je ook een overzicht bekijken van je reeds gedownloade en geïnstalleerde games, door voor het blauwe televisie-icoontje te kiezen - downloadbeheer. Als je nog een game aan het downloaden bent, dan zie je hier de voortgang en hoe lang je nog moet wachten.

Voor het kopen en downloaden in de eShop van de Wii U is een Nintendo Network ID vereist. Sinds kort is deze te delen met je Nintendo 3DS-systeem. Je geldbalans wordt zo tussen de twee systemen gelinkt: gebruik je in de eShop van de Wii U een Nintendo Points-kaartje om 20 euro aan je tegoed toe te voegen, dan kun je met dat geld ook aankopen doen in de eShop van de Nintendo 3DS. Andersom geldt uiteraard hetzelfde.

Vanzelfsprekend dient je console verbonden te zijn met internet, maar het is ook de bedoeling dat je systeem up to date is. Als dat niet zo is, dan kun je altijd vanuit het instellingenmenu de laatste firmware update downloaden en installeren.

In de eShop kun je op twee manieren betalen, met een creditcard of via een code op een Nintendo Points-kaartje. In de Benelux is die tweede optie over het algemeen gemakkelijker. Je koopt het kaartje met het gewenste bedrag in de winkel en voert de code vervolgens in het eShop-menu in onder 'tegoed aanvullen'. Je kan ook tegoed kopen met PayPal. En dan ben je klaar om te downloaden.

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties