Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wii U Amiibo-applicatie laat je scenes uit NES/SNES-games spelen

Komt uit in eerste helft 2015.

Nintendo werkt aan een gratis Wii U-applicatie waarmee je scenes uit NES en SNES games kan spelen. Dit werkt in combinatie met Amiibo-figuurtjes.

Het bedrijf kondigt dit aan tijdens vergaderingen van het huidige fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2015. De applicatie moet in de eerste helft van dit jaar uit komen. Bedrijfspresident Satoru Iwata legt het idee tevens uit.

"Met deze applicatie, kan je niet de volledige game spelen, door een tijdslimiet. Maar zodra je een andere Amiibo erop tapt, kan je nog een scene uit een game spelen", vertelt Iwata. "We hopen dat wanneer je de Amiibo tapt, dat de snel veranderende scenes je zullen verrassen, en je laten voelen alsof je zojuist een gamecartridge hebt verwisseld."

Daarnaast meldt Iwata dat ze ook werken aan compatibiliteit met verschillende Nintendo 3DS-modellen. "Voor de bestaande Nintendo 3DS-systemen, brengen we een externe NFC-lezer uit deze zomer." De NFC-lezer waarmee Amiibo-figuurtjes contact maken met de console, zit standaard in de nieuwe 3DS-modellen.

Onlangs kondigde Nintendo een Super Smash Bros. for Nintendo 3DS patch aan, waarmee de handheld-versie van de fighting-game ook Amiibo-support biedt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties