Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wii Sports Club is Wii Sports in HD voor Wii U

UPDATE: Golf vanaf vandaag te downloaden.

UPDATE: Naast de reeds uitgebrachte sportgames Tennis en Bowlen, is Golf nu ook te downloaden voor Wii Sports Club. De prijs is gelijk aan de andere sporten, en je kunt wederom een demo downloaden die je 24 uur toegang ertoe geeft. Dat geldt ook als je al eens de demo hebt gedownload voor Tennis en Bowlen.

De Wii U-versie van Wii Sports Golf gebruikt de GamePad, die je op de grond voor je legt. Daarop is nu de golfbal te zien. Een Wii Remote met WiiMotion Plus gebruik je vervolgens om de bal mee weg te slaan. Hoe dat er precies uitziet, zie je in onderstaande trailer. Ditmaal is het spel ook online te spelen en zijn er leaderboards aanwezig.

ORIGINEEL: Nintendo brengt de populaire Wii Sports-games opnieuw uit voor de Wii U. Tennis, bowlen, basketbal, boksen en golf keren terug in Wii Sports Club, met aangepaste mechanieken en HD-graphics.

De spellen zijn los te vinden in de eShop. Op 7 november verschijnen tennis en bowlen als eerste voor 9,99 euro per stuk. De rest van de minigames komen in de maanden daarop uit. Eerder waren de spelletjes onderdeel van Wii Sports, een game die gebundeld zat bij de Wii-spelcomputer.

Bij aankoop krijg je een Trial Pass die je weg kan geven aan vrienden, zodat ze een dag lang onbeperkt toegang hebben tot de spellen. Zelf kun je er ook voor kiezen de games te spelen via een aangeschafte Day Pass: voor 1,99 euro krijg je dan ook 24 uur toegang.

Het is de eerste keer dat de sportspelletjes online te spelen zijn. Spelers kunnen zich aanmelden bij lokale clubs en het opnemen tegen andere clubs van over de hele wereld.

Los daarvan is de fitnessgame Wii Fit U vanaf 31 oktober een maand lang gratis te proberen. Je hebt er wel een Wii Balance Board voor nodig, maar als je die al in huis hebt krijg je direct toegang tot alle 77 activiteiten uit de game.

Wil je daarna verder spelen, dan kan dat door de Wii Fit Meter te kopen. Deze stappenteller kost 19,99 euro en meet allerlei statistieken, waaronder je calorieverbranding. Die is vanaf 1 november verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Wii Fit U zelf komt pas op 6 december uit. Daar krijg je de Wii Fit Meter ook bij. Tevens komt er een bundel op de markt met de game, de stappenteller en een Balance Board. Voor meer informatie kun je de Nintendo Direct van vandaag hieronder terugkijken. Ook Wii Sports Club zie je daarin terug.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties