Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zwart doosje voor 15+ Wii-games

In Japan dan toch.

Nintendo gaat in Japan games bestemd voor een publiek dat ouder is dan 15 jaar een zwart doosje geven. Dat maakt het bedrijf bekend op de dag dat Zangeki no Reginleiv verschijnt, de eerste M-rated titel voor de Wii in Japan.

Zangeki no Reginleiv heeft een 'CERO Z'-stempel gekregen, dat is het equivalent van een 18+ game in Europa. Het is de eerste game voor de Wii die deze rating krijgt in Japan. Om ouders beter te kunnen waarschuwen dat de inhoud van de game schadelijk is voor kinderen hebben ze de game in een zwart doosje gestoken. Het bedrijf heeft meteen ook deze beslissing doorgevoerd naar lagere ratings. Alle games die een 'CERO C' (15+) krijgen of hoger, worden vanaf nu in een zwart doosje gestoken.

Voorlopig geldt deze beslissing enkel voor Japan maar wie weet krijgen we in Europa ooit ook zwarte Wii-doosjes. Het ziet er in elk geval best goed uit.

Zo zien de 15+ doosjes er binnenkort uit

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen