Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wii-game The Grinder bestaat nog steeds

Zal ook op PS3 en X360 verschijnen.

Ontwikkelaar High Voltage lijkt op dreef te zijn wanneer het aankomt op het produceren van spellen. Gisteren bleek dat ze in samenwerking met uitgever Sega druk aan het werken zijn aan The Conduit 2 voor de Wii, en vandaag laat High Voltage weten dat ook de productie van het mysterieuze The Grinder nog steeds aan de gang is.

The Grinder zal een first person shooter worden die in de loop van 2011 voor de Wii zal verschijnen. Opvallend is dat de ontwikkelaar zich niet langer zal beperken tot de ontwikkeling van spellen voor de Wii, gezien The Grinder ook voor de PlayStation 3 en Xbox 360 zal verschijnen. "De uitbreiding van The Grinder richting de PS3 en X360 zal samengaan met een verandering van de algemene gameplay", aldus High Voltage. "Op de Wii zullen we nog steeds een FPS-ervaring aanbieden, maar op de twee andere consoles zal The Grinder een top-down game worden."

De ontwikkelaar geeft aan dat ze nog steeds een grote voorliefde hebben voor de Wii en dat ze niet zomaar dezelfde ervaring wouden kopiëren richting de PlayStation 3 en de Xbox 360. "We hebben beslist dat de FPS-gameplay die we met The Grinder op de Wii aanbieden niet zou werken op de PS3 en X360. Daarom hebben ervoor gekozen om deze twee versies te voorzien van een ander perspectief waardoor het spel meer aan zal voelen als een third-person actie versie."

De eerste beelden van The Grinder moeten nog steeds vrijgegeven worden, maar we geven toe dat we nu al uitkijken naar deze titel.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties