Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wie is Duke Nukem?

We stellen de legende aan jullie voor.

"Wie is Duke Nukem" hoor ik al menig vrouw - en de wat jongere gamer - scanderen! Wel, dan vragen wij ons af op welke wereld zij de afgelopen twintig jaar geleefd hebben. De ultieme, vuil gebekte ladykiller stellen we jou graag nog wat dieper aan de hand van enkele details voor. Je moet uiteraard weten met wie je te maken hebt voordat je binnenkort met Duke Nukem Forever aan de slag gaat!

Algemeen

Geboortedatum: 9 april 1967

Geboorteplaats: Los Angeles, Californië

Geslacht: De mannelijkheid zelve

Lengte: 1m 95cm

Gewicht: 113 kilogram

Persoonlijke geschiedenis

Duke is geboren in een middenklasse familie op 9 april 1967 in Los Angeles, Californië. Hij heeft nog een oudere zuster en jongere broer. Hij is opgevoed door zijn moeder die speciaal voor de kinderen gestopt is met werken. Zowel zijn moeder als vader zijn europeanen. Zijn vader maakte als Amerikaans soldaat de tweede wereld oorlog mee, maar werd op zijn 44ste detective in Los Angeles. Op zijn zevende sterft Dukes vader. Wanneer hij 18 jaar wordt, stopt hij met school en schrijft hij zich in bij het leger. Een jaar later wordt hij marinier bij het Amerikaanse leger.

Opleiding

Hij volgde de beruchte Navy SEAL training en de Army Ranger school. Hij was lid van de militaire groep ter voorbereiding op mogelijke buitenaardse aanvallen onder commando van Generaal P. Graves. Hij stapte later door onvoorziene en onbekende omstandigheden uit die groep, maar bleef geregeld geheime informatie toegestopt krijgen van generaal Graves.

Hobby's

Wanneer hij de planeet niet aan het redden is, speelt hij graag Pinball of kijkt hij naar films. Hij is fan van Arnold Schwarzenegger films en van Army of Darkness, maar evengoed van alle films met naakte vrouwen in. Zijn favoriete band is de Henry Rollings Band.

Herkenbaarheid

Duke draagt een rood t-shirt, blauwe jeans, zwarte combat boots en zwarte vingerloze lederen handschoenen. Hij is vooral herkenbaar door zijn blonde haren, zwarte zonnebril die hij dag en nacht draagt en zijn haast onafscheidelijke gouden Colt 1911.

Karakter

Duke is een zelfverzekerde, agressieve, politiek incorrecte macho. Hij is een zelfverklaarde superheld zonder superkrachten maar met een stevige kennis van wapens. Hij zuipt als een paard, rookt als een Jeanne D'Arc en is even verzot van de vrouwen als zijn illustere voorbeeld Mister Schwarzenegger. Daarnaast staat hij bekend voor zijn gigantisch ego en zijn humoristische oneliners.

Dokters ontleden één van Duke zijn slachtoffers.

Weetjes

Nadat hij de wereld had gered, stelde hij zich kandidaat als President van de Verenigde Staten in 1996. Maar hij werd gedwarsboomd door Alien Bastards. Daarnaast heeft hij een een boek geschreven "Why I'm So Great!", maakte zijn opwachting tijdens de Oprah Winfrey Show en nam een album op genaamd "Duke In Love", met het daarbij behorende uitgebreide aanbod merchandising.

Favoriete uitdrukkkingen

"It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum!"

"Suck on my boomstick!"

"I've got balls of steel!"

The Duke zijn nieuwste avontuur kan je vanaf 10 juni beleven, want dan ligt het langverwachte Duke Nukem Forever in de winkelrekken voor de PS3, X360 en PC.

Getagged als
Over de auteur
Jan-Bart De Muelenaere avatar

Jan-Bart De Muelenaere

Editor Eurogamer Benelux

Reacties