Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Where in the World is Carmen Sandiego speelbaar via Google Earth

Where on Google Earth is Carmen Sandiego?

Google heeft een gratis versie van Where in the World is Carmen Sandiego gelanceerd via Google Earth. Where on Google Earth is Carmen Sandiego? is een moderne versie van de educatieve game die in 1985 uitkwam. De game kreeg in de jaren 90 ook een eigen animatieserie. Onlangs bracht Netflix een nieuwe versie van die serie uit.

In de game ga je op zoek naar meesterdief Carmen Sandiego. Je trekt naar verschilleden steden en probeert daar informatie te verkrijgen over de volgende bestemming van de dievegge. Die informatie krijg je in de vorm van bijvoorbeeld de munteenheid of een iconisch bouwwerk dat zich op haar volgende locatie bevindt. Google wil in de toekomst nog nieuwe locaties en raadsels toevoegen aan de game.

De komende dagen volgen er vermoedelijk nog nieuwe aankondigingen van Google. Van 18 tot en met 22 maart vindt immers de Game Developers Conference plaats. Volgens geruchten zou Google daar een eigen streaming console voorstellen.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties