Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Westerse release Dragon Quest Heroes 2 bekend

Met online co-op voor vier.

Square Enix maakt bekend dat Dragon Quest Heroes 2 een jaar na de Japanse release alsnog naar het westen komt, op 28 april 2017. De actie-RPG lanceert dan voor de PlayStation 4.

Dragon Quest Heroes is een kruising tussen de Dragon Quest-games en de Dynasty Warriors-formule. Dragon Quest-helden en monsters uit de RPG-serie ontmoeten elkaar daarbij op grote open slagvelden. Turn-based gevechten maken plaats voor hack-en-slash-gameplay.

Nieuw in dit tweede deel is de mogelijkheid om online co-op te spelen, maximaal met vier spelers. Met Monster Coins kun je niet alleen monsters oproepen, je kunt er ook in transformeren. Ieder monster heeft net als ieder karakter zijn eigen speciale vaardigheden.

In Japan lanceerde Dragon Quest Heroes 2 in maart, tevens voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita. Die versies zijn nog niet voor een westerse release aangekondigd.

De Dragon Quest-reeks bestaat reeds sinds 1986 en bestaat grotendeels uit turn-based rpg's. De laatste tijd experimenteert Square Enix met andere genres, zoals onlangs ook met Dragon Quest Builders.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties