Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Westerse FFXIII eindelijk klaar

Lip-sync bijgewerkt voor Engels

Motomu Toriyama, man van Square-Enix, heeft gezegd dat ze eindelijk klaar zijn met werken aan de westerse versie van het langverwachte Final Fantasy XIII. Zoals het een Japanner beaamt verontschuldigde hij zich ook voor de lange wachttijd van vier maanden tussen de Japanse release en die in het westen.

Het gros van het werk dat Square-Enix nog moest doen aan de game was vooral het juist krijgen van de lip-sync in de cutscenes. Deze werden herwerkt zodat ze passen bij het Engels dat gesproken wordt.

Final Fantasy XIII wordt op 9 maart uitgebracht in de Verenigde Staten en Europa en verschijnt voor zowel de PlayStation3 als de Xbox360. Gisteren bracht Square Enix nog een trailer uit van de game waarin we voor het eerst de nieuwe Engelse stemmen konden horen. Je kunt de trailer hier bekijken.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties