Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

West en Zampella zaten bijna bij THQ

1 punt deed deal afspringen.

De rechtszaak tussen Activision/Infinity Ward en Respawn/EA duurt nog altijd voort, maar nu komt er toch verrassend nieuws naar boven. Zo blijkt dat voor West en Zampella een deal sloten met EA, ze ook in onderhandeling waren met THQ. Danny Bilson, de vice-president van het bedrijf, zei dit in een interview met Wired.

De deal sprong af door één bepaald punt: West en Zampella wilden de intellectuele rechten op al hun nieuwe titels behouden, terwijl THQ hier niet mee kon akkoord gaan. Bilson zei hierover dat dit 'de deuren zou openen voor andere ontwikkelaars', m.a.w. ze zouden ook meer onafhankelijkheid eisen van THQ.

EA bood daarentegen wel het gevraagde, en dus richtten West en Zampella Respawn Enterntainment op. Prachtige move van EA of deed THQ het juiste? We zullen het later weten.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties