Skip to main content

West en Zampella krijgen gelijk

Er zijn genoeg bewijzen voor een rechtszaak.

Rechter Elihu Berle heeft geoordeeld dat er genoeg bewijzen zijn in de zaak van Jason West en Vince Zampella tegen uitgever Activision. Dat meldt de Hollywood Reporter.

Het duo achter ontwikkelaar Infinity Ward werd in maart 2010 ontslagen door Activision wegens contractbreuk en insubordinatie. Op hun beurt klaagden West en Zampella de uitgever aan voor onrechtmatig ontslag en een schadevergoeding van 125 miljoen dollar aan misgelopen royalty's.

Eerder gaf dezelfde rechter ook al aan dat er genoeg bewijzen zijn in de zaak van Activision tegen Electronic Arts. Zij zouden naar verluidt onder één hoedje hebben gespeeld met West en Zampella om op een onderhandse wijze weg te halen bij de uitgever. Hiervoor eist Activision een schadevergoeding van 400 miljoen dollar. De nieuwe studio van het duo, Respawn Entertainment, is nu een onderdeel van EA.

De uitspraak van nu zegt niets over schuld en onschuld, maar enkel dat er ook daadwerkelijk een rechtszaak gaat komen. Waarschijnlijk wordt deze eind 2011 of in het begin van 2012 gehouden.

Op 8 november ligt Infinity Ward's Modern Warfare 3 in de rekken.

Read this next