Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Werkt derde dev. aan Call of Duty?

Een studio buiten Infinity Ward en Treyarch.

Modern Warfare 2 ligt nu al eventjes in de winkels en het spel blijft maar zonder ophouden over de toonbank vliegen. Zo heeft de game ondertussen al 550 miljoen dollar opgebracht, en het is dan ook niet verwonderlijk dat uitgever Activision grootste plannen heeft voor hun first person shooter reeks.

Dat er een nieuwe Call of Duty in 2010 zal komen lieten we jullie een tijdje terug al weten, maar vandaag duikt er onverwachts een soortgelijk nieuwtje op het internet op. Blijkbaar zou Activision een derde, voorlopig nog onbekende ontwikkelaar aan het werk gezet hebben om een nieuwe CoD te ontwerpen. Dit wist de LA Times te melden.

Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan doorbreekt Activision voor de eerste keer sinds Call of Duty 3 de jaarlijkse wisselwerking tussen Infinity Ward (Modern Warfare-reeks) en Treyarch (WOII-Call of Duty). Gezien Activision recentelijk aangaf dat ze plannen hebben om het Call of Duty merk "agressief uit te breiden" lijkt het ons niet ondenkbaar dat deze derde ontwikkelaar een CoD-MMO aan het creëren is. Rond deze plannen doken er een tijdje terug al geruchten op.

Meer informatie kunnen we jullie voorlopig nog niet geven, maar verwacht in de loop van 2010 zeker meer informatie over de toekomst van Call of Duty. Tot die tijd haal je best Modern Warfare 2 in huis gezien dat spel ons best wel wist te bekoren!

Reacties