Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wereldwijde verkoop van pc’s maakt begin 2022 sterkste daling in jaren mee

PC gaming blijft wel gespaard.

De wereldwijde verkoop van pc's is in het tweede kwartaal van 2022 sterk gedaald. Dat meldt onderzoeks- en consultancybureau Gartner in een rapport gebaseerd op voorlopige cijfers. Er zouden in totaal 72 miljoen pc's verkocht zijn op een periode van drie maanden.

Dit is een daling van 12,6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Gartner wijst de hoge inflatie ten gevolge van de Russische invasie in Oekraïne aan als oorzaak. Ook zou de vraag naar Chromebooks sterk gedaald zijn door een verzadigde markt.

Beste CPU voor gaming

Apple ligt er echter niet wakker van. Zij gingen erop vooruit met maar liefst meer dan negen procent. Goed voor een extra verkoop van 6,36 miljoen iMacs en Macbooks.

Ook de markt voor content en services gericht op pc gaming zou niet gespaard worden. Analysebureau Ampere Analysis voorspelt namelijk dat deze markt in 2022 gaat dalen van $35,3 miljard (€35,23 miljard) naar $34,2 miljard (€34,13 miljard). Opvallend is dat deze krimp relatief klein is in vergelijking met hoe de totale markt reageert. Een teken dat inflatie voor gedevoteerde pc gamers geen hindernis vormt om de nieuwste hardware te kopen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties