Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

UPDATE: Problemen PlayStation 3 opgelost

Zet die PS3's maar gewoon opnieuw aan.

Het einde der tijden is nabij, de apocalyps is aangekomen...Vreest gij snoodaard want al uw zonden worden weggeschroeid in het vagevuur. Dat is één van de opties als je de literatuur gelooft. Een andere mogelijkheid is dat morgen alles terug op zijn pootjes beland.

Wereldwijd worden er namelijk problemen vastgesteld met de PlayStation 3 console. Eigenaars van Sony's krachtpatser klagen steen en been op fora, social media en tegen hun moeders over het feit dat geen enkele game nog wil starten. Veelgehoorde berichten zijn de errorcode 8001050F vergezeld van cannot connect to the PlayStation Network en Trophy Data Failed to Load.

Volgens de eerste trendspotters wordt dit alles veroorzaakt door een interne hardwarebug in de oude PlayStation 3 modellen. Deze zou problemen hebben met de overgang op schrikkeljaren, maar op een definitief antwoord van Sony is het nog afwachten. Als alles goed gaat zou alles later vanavond moeten opgelost zijn. Meer info kan je op de Playstation Twitterfeed volgen.

UPDATE: Sony heeft laten weten dat de bovenstaande problemen opgelost zijn. Het moeten enkele hectische uren geweest zijn voor het bedrijf, alsook voor gamers die even niet zonder hun PS3 konden overleven (kijk maar eens naar de hilarische reactie van deze die-hard gamer op YouTube), maar nu is het euvel van de baan.

Sony had het volgende te vertellen op hun officiële blog: "We zijn op de hoogte van het probleem dat alle oude PS3-modellen (de zogenaamde PS3 Fat, red) hun interne klok niet naar behoren functioneerde. De klok herkende het jaar 2010 incorrect bij het springen van 29 februari naar 1 maart (GMT). De symptomen zijn echter opgelost en alle PS3-bezitters kunnen hun console nu zonder problemen weer gebruiken", aldus Sony.

Mocht de datum op je PS3 nog steeds foutief weergegeven worden, dan kun je deze manueel of via het internet weer aanpassen. Sony geeft verder nog aan dat wanneer ze nieuwe informatie hebben, ze deze richting de consument zullen communiceren. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte!

Getagged als

Reacties