Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Welkom bij de vernieuwde Eurogamer Benelux

Wij bedienen België en Nederland in een nieuw jasje!

Het internetlandschap heeft veel veranderingen ondergaan sinds het Eurogamer Netwerk vijf jaar geleden laatst zijn website in een nieuwe kleedje stopte. Ook de redactie van het toen nog op te richten Eurogamer Benelux vond dat het tijd was voor verandering. We bekijken vandaag de dag content op een brede waaier van toestellen, we kijken evenzeer naar video's als we teksten lezen en internetdiscussies reiken soms verder dan de virtuele fora waar ze begonnen zijn.

Eind vorig jaar begonnen onze Britse collega's van Eurogamer.net en de Europese partners te brainstormen over hoe we de Eurogamer website het best konden aanpassen voor een nieuw tijdperk, toen we al snel realiseerden dat alles wat we zouden bedenken deze schaal van veranderingen zou moeten evenaren. En die ook zou moeten overstijgen.

En BAM! De site met codenaam Eurogamer 11 was geboren. Een kleine dankbetuiging is hier toch wel op zijn plaats, aan alle mensen die achter de schermen bloed, zweet en tranen hebben vergoten om het resultaat dat je vandaag kunt zien te verwezenlijken. In het bijzonder dan het Engelse tech team.

Onze nieuwe website is beschikbaar in drie formaten: HD, Portable en Mobile. De HD-site is voor het overgrote merendeel van onze lezers, die via hun computer de site bezoeken. Maar de bezoekers via iPad worden ook in de watten gelegd. Voor hen is een Portable versie gemaakt, die ook leuk toont op toestellen als Android tablets, netbooks en kleinere laptops met een lagere resolutie.

We hebben er ook voor gezorgd dat alles wat met de HD-versie mogelijk is, je ook kan doen in zowel de Portable als de Mobile versie. Inclusief het afspelen van video's op een iOS apparaat in onze nieuwe HTML5 player, of één van onze vele artikels opzoeken via onze nieuwe Google search integratie.

Op de startpagina belichten we de populairste content aan de linkerkant. Alle nieuwigheden zijn rechts te vinden. We gebruiken een uniek algoritme om artikels te promoten die voor jou interessant of relevant kunnen zijn.

De navigatie voor de linkerkolom is lichtjes aangepast. Je kunt eender welke combinatie van artikels en andere content, afhankelijk van platform en type content maken. Zo weet je altijd zeker dat hetgeen je gepresenteerd wordt, je ook echt zal interesseren. Wil je in een flits PS3 / Xbox 360 reviews zien? Gewoon aanvinken en dat is wat je zult te zien krijgen.

Ook kun je nu games volgen. Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden over alle nieuwtjes rond de nieuwe Doom 4 op onze site, dan kun je deze game volgen zodat je een melding krijgt via mail of via een schermpje op de site zelf, telkens er iets nieuws rond deze game verschijnt. Oh ja, je kunt ook je Eurogamer account verbinden met Twitter, dus als iemand je toevoegt in een @reply, krijg je een tweet om je hiervan op de hoogte te brengen. Vanaf nu kan je ook inloggen met je Facebook profiel inclusief tal van functies.

En zo zijn er nog een heleboel dingen veranderd, maar die kun je best zelf ontdekken. We zijn er ons van bewust dat er nog steeds enkele bugs op de vernieuwde website zijn, maar we doen beroep op jullie geduld terwijl we hard doorwerken om alles zo goed mogelijk vorm te geven. Toch hopen we dat onze nieuwe site de toegang tot jullie favoriete games zal vergemakkelijken.

Veel plezier vanwege de hele Eurogamer Benelux redactie.

Reacties