Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Weg naar E3 2013: de games

Deze games willen wij zien op E3 2013.

We zijn er bijna, na dit weekend is de E3-beurs van 2013 eindelijk bij ons. Als je woensdag al ons eerste deel van deze reeks las weet je dat deze helemaal over de games zal gaan die wij willen zien. Er zitten daar enkele voor de hand liggende titels tussen, maar ook enkele games waar je waarschijnlijk zelf nog niet bij stilstond. Of je nu volop met je examens bezig bent, of een zware werkweek tracht te vergeten, hier is jouw toevlucht naar de droomwereld van de next-gen games.

Laten we meteen aftrappen met één van de meest gewilde games die op de volgende generatie van consoles zal verschijnen. Watch Dogs is Ubisoft's nieuwste toevoeging aan een collectie gerespecteerde en geliefde games. In deze game speel je als Aiden Pearce, een protagonist die het niet zo nauw met de wet neemt. In deze game is Chicago een hellegat waar privacy zich beperkt tot je persoonlijke gedachtegang. Overal zijn camera's en alles staat in verbinding met elkaar via een ingewikkeld netwerk dat beheerd wordt door CtOS, software dat de hele stad in z'n greep heeft. Ubisoft stelde een jaar geleden op E3 2012 het spel voor de eerste keer voor. Ondertussen kregen we ook op de PlayStation 4 reveal meer gameplay te zien en Ubisoft organiseerde eerder al een perstrip in verband met het spel. Het is vrij zeker dat we volgende week meer van dit spel te zien zullen krijgen, maar of het ook speelbaar zal zijn op de beursvloer is de vraag. Onze gok: helemaal niet. Als het toch beschikbaar zou zijn waarschijnlijk niet voor de volgende generatie van consoles. Het spel zal dan ook beschikbaar zijn op PS3 en Xbox 360, evenals op de komende generatie van consoles.

Aiden Pearce trekt zich in Ubisoft's nieuwste game Watch Dogs niks aan van wat de wet hem dicteert.

Maar Watch Dogs is niet het enige spel waar we reikhalzend naar uitkijken. Microsoft beloofde eerder al dat we veel exclusives voor de Xbox One te zien zullen krijgen. Acht van die exclusives zijn nieuwe franchises, zeven zetten de lijn van de vorige generatie verder. Welke games zullen we te zien krijgen? Goede vraag! Waarschijnlijk een hoop Kinect spellen zoals Kinect Sports en Dance Central. We moeten niet verwachten dat we een nieuwe Halo zullen zien. Ontwikkelaar Bungie is namelijk nog steeds volop bezig aan Destiny. Een MMO die zowel elementen van Halo als Borderlands zal bevatten. Dat we die game tijdens de persconferentie van Microsoft op zullen zien duiken is waarschijnlijk. Ondanks dat Destiny ook op andere platformen zal verschijnen heeft Bungie een voorgeschiedenis met Xbox en ondanks dat we meer te zien kregen van het spel tijdens het PlayStation event in februari, zal de ontwikkelaar z'n Roots niet in de steek laten.

Bungie doet met Destiny een stap in de wijde wereld en laat ook PlayStation fans genieten van hun kunnen.

Tot iedereen z'n grote verbazing is Hideo Kojima ook weer aan het werk aan een nieuwe Metal Gear game. Dat ondanks dat de Japanner, die stilaan de status van semigod bereikt heeft in de game-industrie, eerder al vertelde dat hij geen Metal Gear Solid spel meer wou maken. Toch stelde hij dit jaar Metal Gear Solid 5 voor. Fans van de reeks zullen zich wel al moeten aanpassen aan een nieuwe stemacteur. De gegeerde David Hayter zal namelijk niet meer de rol van Snake vertolken in het spel. Vervanger van dienst is dit maal Kiefer Sutherland, een topacteur die we ondertussen ook wel al kennen van de tv-serie 24. De man sprak ook de stem van z'n personage in voor de gelijknamige game. Of we tijdens E3 2013 iets te zien zullen krijgen van Metal Gear Solid 5 is een zekerheid, al zullen we waarschijnlijk niet meer dingen te zien krijgen dan een vage trailer die meer vragen dan antwoorden zal bieden.

Sony stelde op de PS4 event al heel wat exclusives voor. We verwachten dan ook niet dat daar nog veel meer exclusieve launch titles bij gaan komen. We verwachten dus vooral meer info over InFamous: Second Son, Killzone: Shadowfall en Knack. Waar we vooral op hopen is een eerste blik op hoe Naughty Dog (maker van Uncharted, The Last of Us, ...) z'n next-gen avonturen in zal zetten. Krijgen we een nieuwe Uncharted te zien? Gaat de ontwikkelaar verder met The Last of Us? Halen ze oude reeksen zoals Crash Banicoot terug uit de kast? Krijgen we een nieuwe franchise voorgeschoteld? De kans is groot dat de ontwikkelaar niks zal tonen tijdens deze E3-beurs, The Last of Us ligt dan ook bijna in de winkel en waarschijnlijk wil de ontwikkelaar de aandacht niet van die release afleiden.

Killzone: Shadowfall's eerste footage doet fans van de Killzone-reeks hunkeren naar meer.

Helaas zijn er ook een hele hoop games die we dolgraag in actie willen zien, maar (waarschijnlijk) volgende week nergens zullen terugvinden. Grootste naam in dat lijstje is ongetwijfeld Grand Theft Auto V. Uitgever Take Two bevestigde eerder al dat de game nergens op de E3 te bespeuren zal zijn. Jammer, want wij willen het vernieuwde en hedendaagse Los Santos wel eens van dichterbij kunnen bekijken. Uiteraard past het ontbreken van GTA V op de E3-beurs helemaal in het plaatje dat Rockstar weergeeft. De ontwikkelaar weet hoe het alles geheim moet houden tot het einde en met GTA als best draaiende franchise uit hun repertoire, willen ze de informatie over het nieuwste spel dan ook zo dun mogelijk verspreiden.

Natuurlijk heb je ook nog Nintendo die een hoop games op ons af zal sturen. De verwachtingen? Veel Mario gerelateerde titels die de features van de Wii U en de Nintendo 3DS in de kijker zetten. Krijgen we als hardcore gamers iets van Nintendo? Misschien enkele bevestigingen van titels op de Wii U. Hardcore exclusives zijn waarschijnlijk niet aan de orde voor de console aangezien de meer hardcore gerichte aanpak van enkele titels op de console nog geen echt diehard gamer publiek naar de Wii U gelokt heeft.

Natuurlijk zullen we nog veel meer dingen te zien krijgen op de E3-beurs en de bovenstaande games zijn slechts een greep uit wat wij verwachten en hopen te zien volgende week. Voor meer informatie over de E3-beurs, blijf je het beste gewoon lekker plakken op Eurogamer Benelux!

Kijk ook alvast uit naar het derde deel van deze reeks over de kleinere consolebouwers en Indie ontwikkelaars op E3 2013, dat je morgen op deze website zal zien verschijnen.

Over de auteur
Lazlo Cootmans avatar

Lazlo Cootmans

Redacteur

Student journalistiek die zich vooral met videogames bezighoudt. Ondanks dat hij niks tegen andere platformen heeft, speelt hij vooral games op z'n PlayStation of pc. Wanneer hij niet aan het gamen is of schrijft voor Eurogamer, schrijft hij verhalen of maakt hij muziek met z'n gitaar.

Reacties