Skip to main content

Weer nieuwe Borderlands DLC op komst

Gearbox baseerde zich ervoor op 'Mad Max'.

Ondertussen kunnen fans van Borderlands aan de slag gaan met 'The Zombie Island of Dr.Ned', de eerste downloadable content voor het spel, maar daar stopt het voor ontwikkelaar Gearbox blijkbaar nog lang niet. Vandaag laten ze namelijk weten dat er vanaf 29 december nieuwe DLC verkrijgbaar zal zijn, althans voor de Xbox 360.

Onder de noemer 'Mad Moxxi's Underdome Riot' zal de nieuwe DLC eind dit jaar via XBL te krijgen zijn voor 800 MS point (net geen tien euro). De PS3-versie zal de nieuwe content een weekje later mogen verwelkomen voor een vergelijkbare prijs.

Voor de invulling van de nieuwe DLC haalde Gearbox inspiratie uit de Thunderdome arena in de film Mad Max. In Mad Moxxi's Underdome Riot zullen dan ook nieuwe arena quests te vinden zijn die qua opzet doen denken aan de wave-based Horde mode in Gears of War 2 of Halo 3: ODST.

Moxxi, het personage uit de titel, zal tijdens de gevechten allerlei speciale regels inlassen voor de spelers. Zo is er de 'Vampire Rule' waardoor deelnemers aan het gevecht opeens stilaan levenskracht verliezen. 'Shotgun Challenge' maakt shotguns dan weer tijdelijk sterker, enzovoorts. Gearbox zelf beschrijft de aankomende DLC als "echt hardcore". Zo kun je je progressie tijdens een arena fight niet opslaan, om een voorbeeld te geven.

Read this next